ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Zastava oružje po drugi put potvrdio i utvrdio reprezentativnost.
Nečasni pokušaji Samostalnog sindikata Zastava oružje i Slobodnog sindikata Zastava oružje da ospore reprezentativnost. Časno ponašanje predstavnika ASNS i Nezavisnosti.

Industrijski sindikat Zastava oružje izborio reprezentativnost




Kragujevac, 23.10.2023.

Po drugi put Industrijski sindikat Zastava oružje je izborio reprezentativnost kod poslodavca. Sam proces je po tradiciji opstruisan od strane predstavnika Samostalnog sindikata i Slobodnog sindikata radnika Zastava oružje članice Konfederacije slobodnih sindikata čiji je član i Industrijski sindikat Srbije.



Komisija koju je imenovao gen. direktor Saša Milošević je svoj posao odradila visokoprofesionalno što se kolegama samostalcima nije dopalo pa su se glumatali ali bez rezultata.

Industrijski sindikat Zastava oružje je komisiji priložio 518 pristupnica od kojih 381 pristupnica ocenjena kao nesporna, što znači da ispunjava zakonom propisane formalne uslove reprezentativnosti.

Pokušaj Samostalnog sindikata da 101 pristupnicu kao poslednje potpisane priloži komisiji je odbačena, tačnije komisija je utvrdila da kod 90 pristupnica nije bilo prekida u plaćanju članarine, pa se ne mogu smatrati kao validne u procesu utvrđivanja reprezentativnosti Industrijskog sindikata Zastava oružje.Identično su se ponašalii kod utvrđivanja reprezentativnosti kolega iz ASNS.

Identičnu malverzaciju je pokušao i Slobodni sindikat radnika Zastava oružje ali to nije ugrozilo krajnji ishod kojim se potvrđuje reprezentativnost Industrijskog sindikata Zastava oružje.

Industrijski sindikat Srbije, predsednik Dragan Matić i Odbor Industrijskog sindikata Zastava oružje i članovi se bratski zahvaljuju na korektnom i časnom postupanju koje su pokazali predstavnici Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata i Nezavisnosti kao učesnicima utvrđivanja reprezentativnosti IS Zastava oružje. Sindikalna solidarnost postoji, solidarnost zauvek!

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"