ARHIVA VESTI
     
 
Inspekcija rada iz Zrenjanina dostavila rešenje „Linglong International Evropa“ da se predsednik Industrijskog sindikata „Linglong“ Branko Novakov vrati na posao. Počelo kažnjavanje Linglonga za nepoštovanje Rešenja Inspekcije rada.

Inspekcija rada vraća predsednika Industrijskog sindikata Linglong na posao





Zrenjanin, 24.10.2023.
Otkaz koji je “Linglong International Evropa“ uručio predsedniku Industrijskog sindikata “Linglong“ Branku Novakovu je poništen Rešenjem Inspektorata rada iz Zrenjanina a poslodavcu je shodno zakonu naloženo da Novakov Branka vrati na posao.
Ovim se otkaz odlaže a poslodavac se upućuje na vođenje sudskog spora. Linglong je uputio žalbu koja je odbijena, Novakovu se uskraćuje pravo na rad, poslodavac odbija da isplati zarade za period dok je Novakov bio van fabrike a Industrijski sindikat Srbije će podneti tužbe po ovom osnovu. Do povratka na posao i isplate zaostalih zarada finansijsko zbrinjavanje je preuzeo Industrijski sindikat Srbijeiz sredstava Fonda solidarnosti.
Odbijanje Linglonga da sprovede rešenje Inspektorata rada, rezultiralo je pokretanjem mehanizma kažnjavanja poslodavca a kazne su od osamsto hiljada do dva miliona dinara za svako evidentirano kršenje zakona. Linglong para ima ali nedovoljno odgovornosti i pameti.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"