ARHIVA VESTI
     
 
Održana Skupština Industrijskog sindikata JCHX Kinsey Mining Construction Bor. Cilj reprezentativnost i Kolektivni ugovor.

Skupština IS „ JCHX Kinsey Mining Construction“




Bor, 19.09.2023.

Radnici kineske kompanije „ JCHX Kinsey Mining Construction“ Iz Bora su odlučili da poverenje, kada je sindikalno organizovanje u pitanju, daju Industrijskom sindikatu Srbije.

To je rezultiralo registrovanjem sindikata u nadležnom ministarstvu i održavanjem Izborne izborne Skupštine sindikata. Zahvaljujući poslodavcu, Skupština je održana u prostorijama poslodavca uz prisustvo članova sindikata i radnika koji su želeli da čuju i pitaju sindikalne predstavnike koji su prisustvovali Skupštini. Najveći broj pitanja je postavljen predsedniku Industrijskog sindikata Srbije Draganu Matiću koji je prisustvovao Skupštini kao i regionalnom povereniku ISS Mladenu Ursuloviću.

Skupština je održana u vremenu između prve i druge smene i na taj način su svi koji su bili zainteresovani mogli da zadovolje svoju radoznalost, neki su glasali a značajan broj je i potpisao pristupnice sindikata.

Cilj sindikata je da se dostigne brojnost neophodna za reprezentativnost sindikata i time stvore zakonski uslovi za kolektivno pregovaranje i Kolektivni ugovor.

Ohrabruje dobra komunikacija sa rukovodstvom kompanije i spremnost radnika da se sindikalno organizuju. Pored radnika iz Srbije u rudniku radi značajan broj radnika iz Kine i Afričkih zemalja.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"