ARHIVA VESTI
     
 
U DAD DM dogovoreno povećanje zarada od 24%. DAD DM ponovo u vrhu zarada i prava radnika u svojoj branši. Pregovori dinamični i odgovorni.

DAD DM povećao zarade




Zrenjanin, 21.08.2023. godine

Globalna dešavanja, pandemija, rat u Ukrajini, narušeni lanci snabdevanja u autoindustriji su uzrokovali da DAD DM izgubi liderske pozicije u branši kojoj pripada a što se odrazilo i na visinu zarada zaposlenih.

Sećamo se vremena kad su poslodavci Zrenjanina dolazili u DAD DM i tražili da se radnicima DAD DM smanje plate, jer su oni ostajali bez radnika koje su tretirali na nefer način. DAD DM je nakon pregovora sa pregovačkim timom Industrijskog sindikata DAD DM ponovo na vrhu a ispregovarano povećanje zarada od 24 % je postignuće koje ukazuje da je DAD DM odgovorna kompanija, koja strateški donosi odluke, od interesa radnika i kompanije. Ovo povećanje od 24% će biti primenjeno na skoro polovinu radnika DAD DM kojih ima blizu 3.000, dok će povećanje od 17% biti primenjeno na ostale zaposlene.

„U ovom trenutku, poslodavac i sindikat su dali svoj maksimum i obezbedili stabilnost poslovanja, atraktivne zarade i prostor za dalje blagovremene pregovore.“ reči su predsednika Industrijskog sindikata DAD DM Ivana Subina.

Podršku čitavom pregovaračkom procesu je dat i od strane predsednika Industrijskog sindikata Srbije Dragana Matića.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"