Samostalni sindikat Aptiv Novi Sad započeo sprovođenje zahteva Industrijskog sindikata Srbije prema poslodavcu. Dodatni zahtevi su isplata jubilarnih nagrada i godišnji odmor u visini prosečne plate u Aptivu.

Industrijski sindikat Srbije dobio podršku od Samostalnog sindikata Aptiv Novi Sad

Novi Sad, 29.08.2023.

Nakon što je 16.08.2023. godine Industrijski sindikat Srbije i Industrijski sindikat Aptiv Mobility Nopi Sad uputio dopis rukovodstvu kompanije sa zahtevima zapovećanje zarada, većim iznosom toplog obroka i regresa za godišnji odmor koji je u Aptivu 1 dinart a zahtev Industrijskog sindikata Srbije je da on bude u visini republičke minimalne zarade , kolege iz Samostalnog sindikata Aptiva stali su iza tih zahteva i na sastanku sa direktoricom kompanije Biljanom Pandovski su razmatrali mogućnosti realizacije ovih zahteva.

Takođe su razmatrali povećanje dana plaćenog odsustva, po osnovu bolesti člana uže porodice, smrti člana uže porodice i uvećanje godišnjeg odmora za 1 dan za svake 2 godine rada kod poslodavca.

Predloženo je da se radnicima meseca isplaćuje bonus od 5.000 dinara umesto dosadašnjeg slobodnog dana koji je radnicima davan i ako je to u suprotnosti sa Zakonom o radu. Slobodni dani ne postoje kao mogućnost korišćenja.

Industrijski sindikat Aptiv Mobility predlaže da se isplaćujujubilarne nagrade za 5 i 10 godina rada kod poslodavca kao i da se plaća ukupan radni staž a ne samo godine rada kod poslodavca.

Industrijski sindikat Aptiv Mobility je mišljenja da bi pregovaračka pozicija sindikata bila bolja ukoliko bi zajednički nastupali i time ostvarili bolje rezultate u pregovaranju sa poslodavcem. Pozdravljamo potez kolega i čekamo rezultate razgovora.