Industrijski sindikat Srbije opremio sindikalnu kancelariju u ZIJIN. Prošle godine opremljena i kancelarija u „Krušiku“. Sledeća kancelarija koju će ISS opremiti je u HBIS Železara Smederevo.

Industrijski sindikat Srbije opremio kancelariju u ZIJIN

Beograd, 18.08.2023.

Činjenica da poslovodstva fabrika izbegavaju svoju zakonsku obavezu da tehnički i prostorno omoguće rad sindikata, uslovila je da Industrijski sindikat Srbije preuzme tu obavezu.

Prošle godine opremljena je sindikalna kancelarijau „Krušiku“ a sada smo nameštajem opremili i povereništvo u ZIJIN. „Višak“ kancelarijskog nameštaja iz prostorija Industrijskog sindikata Srbije u Beogradu je dat Industrijskom sindikatu ZIJIN u Boru( stolovi, ormani, stolice, police, ormarići, klaseri za dokumenta, knjige, brošure za sindikalnu biblioteku..) jer postojeći nameštaj je neadekvatan, star i teško upotrebljiv.

Akciju preselenja su zajedničkim snagama izveli regionalni poverenik Industrijskog sindikata Srbije za istočnu Srbiju Mladen Ursulović, predsednik Industrijskog sindikata ZIJIN Aleksdandar Jančevski, dugogodišnji član Saša Ursulović i predsednik Industrijskog sindikata Srbije Dragan Matić.

Bilo je kao u dobra stara, romantičarska vremena kada se sindikat drugačije doživljavao i kada se za sindikat živelo. Danas je to u tragovima ali ima još sindikalnih romantičara i među mladima. Sa ovakvim i sličnim akcijama Industrijski sindikat Srbije će nastaviti a naredno povereništvo koje treba opremiti je kancelarija Industrijskog sindikata HBIS Železara Smederevo, ukoliko se poslodavac ne predomisli i ispoštuje svoje zakonske obaveze.