ARHIVA VESTI
     
 
Zahtev Nadzornog odbora da se obelodane zarade zaposlenih i funkcionera u UGS «Nezavisnost» odbijen. Plata B. Čanka «poslovna tajna» za Glavni odbor UGS «Nezavisnost»

PREKINUT SASTANAK GLAVNOG ODBORA UGS "NEZAVISNOST"




Beograd, 3.03.2008.
Šest sati rada Glavnog odbora UGS «Nezavisnost» je bilo nedovoljno da se razmotre predviđene tačke sednice Glavnog odbora UGS «Nezavisnost» i odlučeno je da se sednica nastavi u martu mesecu. Početak Glavnog odbora je iskorišćen za verifikaciju novih članova, a usvojen je zapisnik sa IV sednice Glavnog odbora UGS «Nezavisnost». Dnevni red je na predlog Dragana Matića dopunjen tačkom da se razmatraju događaji na sednici Pokrajinskog odbora UGS «Nezavisnost» za Vojvodinu, što je i usvojeno. Zbunjenost i konfuziju je izazvalo nepostojanje izveštaja o realizaciji odluka i zaključaka sa IV sednice Glavnog odbora. Ovakav propust ubuduće moramo sankcionisati i jasno kazati da izveštaji moraju da dolaze od onih koji su resorno odgovorni za određene poslove i oblasti ili su dobili jasna zaduženja sa vremenskim rokovima.

Rasprava o sednici Pokrajinskog odbora UGS «Nezavisnost» za Vojvodinu je posle tri sata produkovala zaključak da se slučaj treba proslediti Statutarnom odboru UGS «Nezavisnost» na tumačenje. GSM «Nezavisnost» smatra da je došlo do grubog kršenja Statuta UGS «Nezavisnost» i Pravila i zalaže se da se čitava procedura vrati na početak u statutarne okvire.

Razmatarnje završnog računa UGS «Nezavisnost» za 2007. godinu je kulminiralo saznanjem da je Nadzornom odboru UGS «Nezavisnost» onemogućeno da izvrši uvid o pojedinačnim isplatama zarada zaposolenih i funkcionera UGS «Nezavisnost». Branislavu Čanku nije bilo jasno zašto to Nadzorni odbor traži, ukazujući da je to poslovna tajna, kako za Nadzorni odbor, tako i za Glavni odbor UGS «Nezavisnost». Predsednica Nadzornog odbora je u više navrata pojašnjavala Branislavu Čanku razloge i obavezu da se Nadzornom odboru omogući uvid u zarade, ali je Čanak uporno to odbijao. Zahtev Nadzornog odbora da se uvid u zarade omogući je ostao, a završni račun je usvojen sa većinom glasova, bez glasova GSM «Nezavisnost» koji su glasali protiv Izveštaja. Glavnom odboru je saopšteno da je Dragan Matić podneo ostavku na mesto zamenika Socijalno ekonomskog saveta Srbije, obrazlažući da kao zamenik nije uključivan i obaveštavan o radu SES-a. O radu SES-a skoro i da nema informacija, šta se na SES-u događa.

Najnovija informacija se sednice Statutarnog odbora UGS «Nezavisnost» je da je rasprava o sednici Pokrajinskog odbora UGS «Nezavisnsot» za Vojvodinu odložena, jer nije bilo pisanog zahetav i ako je predsednik statutarnog odbora UGS «Nezavisnost» svo vreme bio na sednici Glavnog odbora i učestvovao u raspravi o sednici Pokrajinskog odbora i lično je obećao da će u dnevnom redu sednice Statutarnog odbora UGS «Nezavisnost» biti sednica Pokrajinskog odbora UGS «Nezavisnost» za Vojvodinu.

Ostaje jedan mučan ustisak, da oni koji su odabrani da štite Statut i ideju sindikata "Nezavisnost" to ne čine na adekvatan način, a neki se, kao Branislav Čanak pozivaju da kao osnivači to nemoraju poštovati tj. da se to na njega ne primenjuje. «Životinjska farma» ne sme biti budućnost UGS «Nezavisnost», ma ko takve odnose zagovarao.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"