ARHIVA VESTI
     
 
XVIII sednica Predsedništva GSM „Nezavisnost“, kao priprema za Glavni odbor GSM „Nezavisnost“

REALAN RAST – MORA BOLJE




Beograd, 26.02.2008.
Članovi Predsedništva GSM „Nezavisnost“ mogu biti zadovoljni sa ostvarenim rezultatima u 2007.godini u odnosu na predhodne planove i okolnosti u kojima smo delovali. U mnogim segmentima smo ostvarili i više od očekivanog, ali to samo govori da predanim radom možemo ostvariti rezultat, koji je neophodan našim članovima u aktuelnom, političkom i socijalnom trenutku. Ovakav zaključak Predsedništva GSM „Nezavisnost“ je baziran na usvojenom izveštaju o radu iz 2007.godini, kao i izveštaju o materijalno-finansijskom poslovanju, koje je podnelo Predsedništvo. Predsednik Nadzornog odbora Petar Potežica izvestio je Predsedništvo, da je Nadzorni odbor GSM „Nezavisnost“ konstatovao da se sa prihodovanim sredstvima u 2007. godini postupalo u skladu sa Statutom, odlukama i pravilnikom o materijalno finansijskom poslovanju. Nadzorni odbor nije utvrdio nikakve nepravilnosti u raspolaganju tim sredstvima.

Predsedništvo je usvojilo predlog datuma održavanja VI Kongresa GSM „Nezavisnost“ i dogovoreno je da se GO GSM „Nezavisnost“ predloži da 18-19. septembra budu dani Kongresa GSM „Nezavisnost“. Usvojen je i plan rada za 2008.godinu. GSM „Nezavisnost“ i ovaj plana rada će, kao predlog, biti na sednici Glavnog odbora 26. februara 2008.godine.

Najznačajniji deo sednice bio je vezan za aktuelna sindikalna dešavanja u UGS „Nezavisnost“. Održana je sednica Predsedništva UGS „Nezavisnost“,koju su napustili predsednik GSM „Nezavisnost“ Dragan Matić, zbog "kafanskog" rečnika, psovanja i vređanja članova Predsedništva UGS „Nezavisnost“ od strane Branislava Čanka. Neposredno posle toga i Branislav Čanak je napustio sednicu Predsedništva UGS „Nezavisnost“.

Događaji oko skandaloznog sastanka Pokrajinskog odbora za Vojvodinu UGS „Nezavisnost“ su razmatrani na Glavnom odboru UGS „Nezavisnost“ i doneta je odluka da se o zahtevu GSM „Nezavisnost“ raspravlja na Statutarnom odboru UGS „Nezavisnost“. Kao i pre nekoliko godina GSM „Nezavisnost“ će uputiti svoje stavove i mišljenja Predsedništvu UGS „Nezavisnost“ i zahtevaće da se o tome Predsedništvo i Glavni odbor UGS „Nezavisnost“ izjasne. Atmosfera u UGS „Nezavisnost“ je prilično uzavrela i očekuju se potezi i odluke koje će čitavu organizaciju stabilizovati, a samovolja i osionost pojedinaca, kao i nepoštovanje Statuta sindikata biti adekvatno sankcionisano uz puno poštovanje akata sidnikata.

Predsedništvo je usvojilo i tekst pisma koje će predsednik GSM „Nezavsinost“ Dragan Matić uputiti SSSS, povodom poziva SSSS da građani izađu na miting „Kosovo je Srbija“ sa krajnjim ishodom, demoliranog i osramoćenog Beograda

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"