ARHIVA VESTI
     
 
Potpisan Kolektivni ugovor u ZIJIN Bor. sindikati i radnici položili ispit solidarnosti i istrajnosti.

Potpisan Kolektivni ugovor u ZIJIN Cooper




Bor, 08.02.2023.

Nakon višemesečnih protesta, pregovora i prekida komunikacije između poslodavca i sindikata u Boru, tačnije ZIJIN Cooper je potpisan Kolektivni ugovor.

On je rezultat istrajnosti i radničke solidarnosti, protesta koji su dali pravu sliku rešenosti sindikata i radnika da dođu do pravičnog rešenja i fer uslova rada i plaćanja tog rada.

Kolektivni ugovor su potpisali predstavnici reprezentativnih sindikata članica UGS "Nezavisnost" i Saveza samostalnih sindikata Srbije ali u borbi za taj Kolektivni ugovor je bilo mesta i za druge sindikate koji deluju u ZIJIN Cooper. U borbi, podela nije bilo i zato je rezultat te borbe sadržan u tekstu Kolektivnog ugovora i predstavlja garanciju da će se njegovo poštovanje i sprovođenje zajednički pratiti i braniti.



Potpisivanju Kolektivnog ugovora prisustvovao je i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Nikola Selaković sa saradnicama koje su učestvovale u pregovaračkom procesu i značajno doprinele da se do potpisivanja Kolektivnog ugovora i dođe.

Sindikatima potpisnicima Kolektivnog ugovora čestitku je uputio predsednik Industrijskog sindikata Srbije Dragan Matić rečima: "Osvetlili ste sindikalni i radnički obraz Srbije, čestitam na mudrosti i istrajnosti. Solidarnost zauvek!"




 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"