ARHIVA VESTI
     
 
Stavovi sindikata “Nezavisnost“ potvrđeni od strane Ministarstva rada i socijalne politike Republike Srbije

PET PLUS ZA “NEZAVISNOST“




Beograd, 5.02.2008.
U Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, 5.02.2008. godine, uz prisustvo reprezentativnih sindikata RTB-a, poslovodstva RTB-a, Agencije za privatizaciju i predstavnika Ministarstva rada i socijalne politike razjašnjene su sledeće dileme: 1) potpisnik dopunskog socijalnog programa može da bude i samo jedan reprezentativni sindikat i ponuđač, analagno uslovima koji važe u potpisivanju kolektivnog ugovora u preduzećima, 2) do potpisivanja novog kolektivnog ugovora sa budućim vlasnikom (u roku od godinu dana) važiće u svakom preduzeću važeći potpisani kolektivni ugovor tog preduzeća sa svim svojim prednostima i manama.

Ovo tumačenje su dali predstavnici Ministarstva za rad i socijalnu politiku, na zahtev sindikata “Nezavisnost“ RTB-a. Agencija za privatizaciju preneće ATEC-u da je sindikat “Nezavisnost“ spreman da potpiše dopunski socijalni program. Na ovom sastanku sindikat “Nezavisnost“ je svim prisutnim predočio da je u preduzećima RTB-a u toku akcija ovog sindikata o anketiranju radnika po pitanju prihvatanja dopunskog socijalnog programa i da se radnici izjašnjavaju o tome i da ga u suštini prihvataju.

Potpisivanje dodatnog socijalnog programa je uslov da vd direktor RTB-a M. Conić ispuni obećanje dato na prethodnom sastanku, da će svim radnicima RTB-a izvršiti isplatu za Uskrs u iznosu od 200 eura u dinarskoj protivrednosti, ukoliko se potpiše dodatni socijalni program.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"