ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat „Magna Seating“ Odžaci poslodavcu predao 714 pristupnica, što predstavlja 31,7% od broja zaposlenih. Cirkuska predstava poslodavca i Samostalnog sindikata kože tekstila i obuće.

MAGNA CIRKUS




Novi Sad, 27.12.2021.

„Magna Seating“ Odžaci su 15.12.2021. godine Industrijskom sindikatu „Magna Seating“ dostavili inicijativu za preispitivanje reprezentativnosti sindikata kod poslodavca.

Inicijativa je rezultirala dostavljanjem potrebne dokumentacije predviđene zakonom i pristupnice članova Industrijskog sindikata „Magna Seating“. Poslodavcu je zaključno sa 24.12.2021. godine dostavljeno 847 pristupnica. Sindikat je u prethodnom periodu tražio od poslodavca da mu dostavi spisak radnika koji su napustili sindikat, tačnije iščlanili iz sindikata kao i spisak radnika koji su otišli iz Magne. Te spiskove nikad nismo dobili te smo bili prinuđeni da predamo sve pristupnice koje je sindikat posedovao.

Takođe, poslodavac sindikatu nije dostavio listu članova Industrijskog sindikata „Magna Seating“ kojima poslodavac odbija sindikalnu članarinu, za novembar mesec. Tu su nešto muljali, bog zna šta! Napominjemo da je sastanak započeo u 11 časova u Novom Sadu u hotelu „Šeraton“ i ako je sindikat u više navrata ukazivao poslodavcu da se sastanci sindikata i poslodavaca održavaju u prostorijama poslodavca ili sindikata, a ne po hotelima gde se susrećemo sa prostitutkama.



Na samom početku poslodavac je pokušao da stvori nezdravu atmosferu, da izbegne zakonom propisane mere ali je na kraju od toga odustao. Predstavnice poslodavca su pristupile ažuriranju 847 pristupnica Industrijskog sindikata „Magna Seating“ kako bi utvrdile broj onih koji su otišli iz Magne i onih koji su još uvek u radnom odnosu. Utvrđeno je da je 301 radnik napustio kompaniju i oni su izuzeti u toku daljeg postupka, kao i pristupnice članova koji su u proteklom periodu pristupili Samostalnom sindikatu tekstila kože i obuće.

Predstavnici Samostalnog sindikata tekstila kože i obuće (SS TKO) „Magna Seating“ Odžaci su izvršili poređenje pristupnica SS TKO „Magna Seating“ i pristupnica IS „Magna Seating“ i utvrdili da Industrijski sindikat „Magna Seating“ ima 714 pristupnica, što iznosi 31,7% od ukupnog broja zaposlenih. Ta informacija je „detonirala“ predstavnike poslodavca i Samostalnog sindikata TKO i krenula je cirkuska predstava. Svega je bilo sem lavova, bradatih žena i gutača vatre i mačeva. Magna cirkus je evoluirao od Magna ludnica i Magna banda u Magna cirkus ali za razliku od prethodnih nastupa, Magna cirkus ima i svoj audio zapis te svi zainteresovani se mogu obratiti Industrijskom sindikatu Srbije kako bi „uživali“ u audio cirkuskoj predstavi, pod uslovom da nam Magna taj audio zapis dostavi. Skup je završen u 18 časova. Predsednik ISS Dragan Matić završio je ovaj komični skup stihovima Akese Šantića.

„I kad nam muške uzmete živote, grobovi naši boriće se s vama!“

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"