ARHIVA VESTI
     
 
Evropska federacija metalaca o zatvaranju fabrike NOKIA, 16.01.2008. Brisel

ZATVARANJE FABRIKE MOBILNIH TELEFONA U BOHUMU




Brisel, 29.01.2008.
Neočekivano obaveštenje od strane rukovodećih ljudi iz Nokije o zatvaranju fabrike za proizvodnju mobilnih telefona u Bohumu, predstavlja šamar u lice zaposlenih i lokalnih ljudi, koji su položili svoje poverenje u kompaniju, rekao je Peter Šerer generalni sekretar Evrospke federacije Metalaca u Briselu, danas.

Čak je i Evropski radnički savet tek juče ujutro informisan o planiranom zatvaranju fabrike. Prema informacijama koje smo do sada primili, ovo predstavlja težak prekršaj direktive Evropskog radnog saveta. Ovo ćemo pregledati sa pravne tačke gledišta i ako se pokaže neophodnim Nokija bi trebala da bude spremna za pravnu sankciju, i sudsko procesuiranje, istakao je gospodin Šerer.

Evropska federacija metalaca će nadgledati da li je Evropska finansijska pomoć za premeštanje proizvodnje zagarantovana. Evropska federacija metalaca zahteva da Nokija momentalno otkaže zakazano zatvaranje fabrike, čiji je jedini cilj da naknadno poveća i ovako odličan profit Nokije. Podržavajući zahteve Evropske federacije metalaca, gospodin Šerer je rekao: Pozivamo rukovodstvo da smesta stupi u pregovore sa zabrinutim sindikatima, Nacionalnim radničkim savetom i Evrospkim radnim savetom.

Evropska federacija metalaca je ovlašćeno telo koje brani interese radnika u evropskoj metalnoj industriji, Evropska federacija metalaca ima dozvolu za spoljašnje predstavljanje i koordinaciju sindikata radnika metalaca i ima dozvolu da zastupa prava radnika na evrospkom nivou.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"