ARHIVA VESTI
     
 
U Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja potpisan Protokol sindikata Nezavisnost RTB, RBM i TIR i v.d. direktora RTB Bor. Protokol potpisao i ministar Mlađan Dinkić

NOVE POGODNOSTI ZA RADNIKE RTB "BOR"




Bor, 21.01.2008.
Uz puno razumevanje Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i ministra Mlađana Dinkića zaposlenima u "RTB Bor" omogućiće se isplata novčane nadoknade za svakog stalno zaposlenog, kojih u "RTB Bor" ima 4691, a koje će preuzeti prvorangirani ponuđač na tenderu. Visina nadoknade zavisiće od dužine staža osiguranja u subjektu privatizacije i predviđeno je da ona iznosi 200 eura po punoj godini. Ministar Dinkić će ovaj predlog izneti na sednici Vlade Republike Srbije, koja je planirana za 15. mart 2008. godine, a isplata novčane nadoknade je moguća do kraja aprila 2008. godine. Ovu pogodnost zaposleni će ostvariti samo u slučaju uspešnog okončanja novčane transakcije koja uskoro treba da bude završena.

Razgovarajaći o problemu neizmirenih obaveza prema zaposlenima, ministar Dinkić i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja će obezbediti podršku "RTB Bor Grupi" u cilju izmirenja svih eventualno neisplaćenih zarada, naknada zarada i drugih primanja, kao i isplatu zaostalih i neuplaćenih doprinosa za obavezno socijalno osiguranje nadležnim republičkim fondovima za period od potpisivanja Ugovora o prodaji određene imovine subjekta privatizacije do zatvaranja transakcije.

Ovakav Protokol potpisan je od predstavnika sindikata "Nezavisnost" RBM-a, TIR-a i RBB-a, kao i Miodraga Cpnića, vd direktora RBB Bor, a ispred Republike Srbije – Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Protokol je potpisao ministar Mlađan Dinkić. Potpis na Protokol nisu stavili predstavnici Samostalnog sindikata, ali to neće usporiti i sprečiti da se radnicima novac isplati i dobiju pogodnosti koji ovaj Protokol sadrži.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"