ARHIVA VESTI
     
 
NA POČETKU JEDNE DOBRE MEĐUSINDIKALNE SARADNJE

AUSTRIJSKI SINDIKAT "GMTN" POSETIO GSM "NEZAVISNOST" I RTB BOR




Bor, 15.01.2008.
U ponedeljak 14. januara 2008. godine sindikat "Nezavisnost" RTB Bora bio je domaćin kolegama iz sindikata metalaca Austrije (GMTN). Razlog posete je namera "A-TEC Industries" da privatizuje RTB Bor. U gostima Boru bili su kolege; Manfred Andrele, rukovodeći sekretar GMTN, i Werner Knoll, predsednik saveta zaposlenih Montanwerke-Brixlegg (A-TEC Industries). Želja "Nezavisnosti" je bila da se upozna i poveže sa kolegama iz Austrije, kao i da razmeni informacije o uslovima rada, zaradama i ponašanju poslodavca u Austriji prema zaposlenima, odnosno prema sindikatu.

U toku razgovora, razmenjene su značajne informacije o socijalnim i ekonomskim pitanjima, kao i pogodnostima koje uživaju zaposleni u "A-TEC Industries". S obzirom da sindikat vodi pregovore sa "A-TEC-om" o socijalnom programu, sva pozitivna iskustva iz Austrije prilagodićemo našim uslovima u cilju maksimalne zaštite prava zaposlenih. Tu pre svega mislimo na praktičnu primenu bezbednosti i zaštite na radu, zarade radnika, bonusa za Božić, kao i premije iz čiste dobiti kompanije.

Kolege iz Austrije su izrazile želju da obiđu površinski kop "Veliki Krivelj", kao i Topionicu, što im je i omogućeno. To je bila prilika da se na licu mesta uvere u stanje naših pogona i stim u vezi neophodnim investiranjima, kao i velikim perspektivama rudarstva i metalurgije Bora.

Senku, na iznad svega, plodnu i korisnu sindikalnu posetu RTB-u, bacio je i ovog puta VD direktora RTB-a M. Conić, odbivši da primi naše kolege iz Austrije, čime je potvrdio da ne poseduje menadžerske kvalitete, niti elementarno kućno vaspitanje. Zapravo VD direktor je dao veći značaj ",radnom doručku" – masnoj gibanici na Tehničkom fakultetu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"