POGINUO DIZALIČAR: LIVNICA "CIMOS" KIKINDA I DALJE MESTO STRADANJA ZAPOSLENIH

NASTAVLJENA "CRNA SERIJA" U LIVNICI CIMOS

Kikinda, 28. 12.2007.
I pored svih upozorenja i aktivnosti da se oblast bezbednosti i zdravlja na radu u Livnici Cimos Kikinda, uredi u skladu sa zakonom zasta se sindikat "Nezavisnost" zalaže više od dve godine, dogodio se još jedan tragičan slučaj pogibije u kojoj je Ramakov Pavle, zaposlen na radnom mestu dizaličara, dana 28.12.2007.godine, smrtno stradao.

Posebno je zabrinjavajuće da su radna mesta dizaličara pod posebnim režimom zaštite pa ipak je čovek stradao. Odgovornost i razlozi koji su doveli do pogibije radnika su predmet istrage, ali nedvosmisleno se može konstatovati da Livnica Cimos Kikinda, zaista postaje «minsko polje» u koje zaposleni ulaze, a da niko ne može da im tvrdi da će se sa posla vratiti živi i zdravi. Krajnje je vreme da Inspekcija rada izrekne meru zatvaranja dela Livnice, Nodularni liv, jer sva smrtna stradanja radnika su se upravo tu desila.

Sindikat "Nezavisnost" će ponovo pokrenuti akciju «Za bezbedan život i boravak u Livnici» i očekujemo da nas u toj akciju podrže ne samo zaposleni, već i rukovodstvo u Livnici Cimos Kikinda.