ODRŽANA DEVETA SEDNICA GLAVNOG ODBORA GSM «NEZAVISNOST»

USPEŠNA, ALI TEŠKA 2007. GODINA

Beograd, 28.12.2007.
Deveta sednica Glavnog odbora GSM «Nezavisnost» je ujedno i poslednje zasedanje GSM «Nezavisnost» u 2007.godini i poslužila je za sagledavanje aktivnosti od 26.06.2007.godine do danas. Održane dve sednice Predsedništva GSM «Nezavisnost» i Izveštaji o radu Predsedništva, kao i Izveštaji o radu Sekcije žena i Sekcije mladih su bili okosnica materijala o kome su se članovi Glavnog odbora izjašanjavali. Predsednik Glavnog odbora GSM «Nezavisnost» Dragan Matić je takođe dao informacije o održanom Glavnom odboru GS TKO «Nezavisnost» i Glavnom odboru UGS «Nezavisnost». Razmatranje izveštaja je obilovalo udaljenjem od teme ali su sve sugestije i viđenja uzeta u obzir i slede konkretne aktivnosti da se nivo problema smanji i olakša rad našim kolegama na terenu. Zaključeno je da je GSM «Nezavisnost» imao značajne iskorake u svom radu, da pojedine obaveze nisu ispunjene iz objektivnih razloga i da se one moraju što pre realizovati.

Plan rada za 2008.godinu je fokusiran na nekoliko najznačajnijih oblasti i to: povećanje broja članova, kolektivno pregovaranje, bezbednost i zdravlje na radu, mobing, privatizacija i postprivatizacione aktivnosti, saradnja sa državnim institucijama i ministarstvima, edukaciju, saradnju sa drugim sindikatima, marketing ...

Pored ovih ciljeva GSM «Nezavisnost» baviće se i drugim dugoročnim ciljevima koji će biti tretirani posebnim planovima kao što su: integracija sa GS TKO «Nezavisnost» i pokušaj dalje integracije sa određenim političkim partijama, nevladinim organizacijama, organizacijama koje se bave životnom sredinom, itd. Sve ove aktivnosti u mnogome ne zavise od naše spremnosti već od trenutka dolaska na dnevni red za rešavanje. Pored pobrojanih aktivnosti sve strukture GSM «Nezavisnost» imaju redovne i započete aktivnosti iz prethodnog perioda.

Glavni odbor je potvrdio isključenje članova GSM «Nezavisnost» Milana Stankovića, Gorana Jevđića i Predraga Adžemovića iz PPT, Trstenik i Radomira Petrovića iz RBM, Majdanpek. Predstavnici osiguravajućeg društva Delta Generali su obavili prezentaciju dodatnog zdravstvenog osiguranja i mogućnosti da se kod poslodavca obezbedi takav vid prevencije i zaštite zaposlenih. Pored članova Glavnog odbora GSM «Nezavisnost» sednici su kao gosti prisustvovali i članovi Glavnog odbora GS TKO «Nezavisnost», stari članovi GSM «Nezavisnost», Sekcija mladih i Sekcija žena kao i predsednik Sindikata Zastava kovačnica Ivan Terzić.

Sednica Glavnog odbora završena je čestitkom predsednika Glavnog odbora GSM «Nezavisnost» Dragana Matića svim članovima GSM «Nezavisnost» i njihovim porodicama da 2008.godina bude uspešnija i radosnija, i prihvatanjem odgovornosti da smo svi zajedno odgovorni da to tako i bude.