PISMO BRANISLAVA CANKA, PREDSEDNIKA UGS "NEZAVISNOST" SLOBODANU LALOVICU, MINISTRU ZA RAD, ZAPOSLJAVANJE I SOCIJALNU POLITIKU VLADE REPUBLIKE SRBIJE

NECASNA PONUDA VLADE REPUBLIKE SRBIJE

Beograd, 11.10.2006.
"Na stranu to sto se svi u UGS "NEZAVISNOST" osecamo duboko povredjeni, krajnje nedolicnom ponudom vase Vlade za poslovni prostor za nas sindikat, ovaj put Vam skrecemo paznju na jedan drugi, paralelni proces, koji Vasa Vlada tolerise.
Naime, pouzdano saznajemo iz Ministarstva za drzavnu upravu da predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije, ovih dana rade na legalizaciji poslovnog prostora bivseg Saveza samostalnih sindikata Srbije i Crne Gore, kao svog prostora. Drugim recima, oni pokusavaju da jednostrano, uz pomoc nase Vlade, obave sukcesiju.
Ukoliko se ovo desi, mozete biti sigurni da cemo se okrenuti svim oblicima politicke, pa, i nasilne borbe za nasa elementarna prava i protiv njihove bezocne uzurpacije od strane SSSS i vlasti. Mislim da ne moram da Vam dokazujem, koliko smo inace ogorceni postupcima koje je Vasa Vlada sprovodila od momenta stupanja na duznost. Za ove tri godine, nismo doziveli, niti jednu jedinu uobicajenu korektnost, a, kamoli odnos prema socijalnom partneru, koji se uvazava. Drugim recima, presli ste svaku meru elementarne pristojnosti odgovorne vlasti, pa cemo se shodno tome i mi ponasati", kaze se u pismu Branislava Canka, predsednika UGS "Nezavisnost".