ARHIVA VESTI
     
 
ZALAGANJE SINDIKATA «NEZAVISNOST» KRUNISANA RASKIDOM KUPOPRODAJNOG UGOVORA UGOVORA SA KOMPANIJOM «GLOBAL STILL»

"MITAL" DOBIO NOGU




Beograd, 20.12.2007.
Da je bilo razuma i da su stavovi i mišljenja sindikata «Nezavisnost» usvojena pre šest meseci,, «Global still» bi odavno bio uklonjen, a imovina i postrojenja «Magnohroma» bi bila čitava. Sporost državnih institucija, podrška menanđmenta «Magnohroma» omogućila je indijskoj kompaniji da planski, neometano rasproda ono što su generacije radnika «Magnohroma» sticale. Sindikat «Nezavisnost» će insistirati da se utvrdi šteta i odgovornost pojedinaca organizatora i izvršioca pljačke «Magnohroma».

Agencija za privatizaciju bi morala da obezbedi ispred Akcionog fonda lice, zastupnika kapitala, koje bi vodilo brigu o «Magnohromu» do ponovne prodaje. Novac od bankarske garancije 300.000 eura i 1.056.000 eura ugovorene kazne treba proslediti radnicima «Magnohroma», a deo novca upotrebiti za pokretanje proizvodnje. Ne sme biti, da su radnici jedini gubitnici u ovoj ujdurmi, u koju su uvučeni, pa ostavljeni. Jedno poglavlje borbe za radnička prava je završeno.

GSM «Nezavisnost» se okreće "danu posle" i akcijama koje će «Nezavisnost» voditi u budućnosti. Očekujemo punu podršku svih zaposlenih «Magnohroma», jer sindikat «Nezavisnost» to zaslužuje.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"