ARHIVA VESTI
     
 
Održana XVII sednica Predsedništva GSM «Nezavisnost»

OSTVAREN PLAN




Beograd, 18.12.2007.
Ova sednica Predsedništva GSM «Nezavisnost» imala je za cilj da izvrši sublimaciju aktivnosti u zadnjem kvartalu 2007. godine, što je i učinjeno podnošenjem Izveštaja predsednika GSM «Nezavisnost» Dragana Matića. Ukupan Izveštaj je ocenjen pozitivno, što znači da su preuzete obaveze i zadaci izvršeni u roku i kvalitetu koji je potreban, kako bi se GSM «Nezavisnost» i dalje razvijao i održavao imidž modernog, snažnog i demokratskog sindikata. Dobra komunikacija, blagovremena pomoć i preventivno delovanje su osnov na kom počiva rad GSM «Nezavisnost» na svim nivoima.

Predstavnik pregovaračkog tima za donošenje Granskog kolektivnog ugovora za metalsku industriju Srbije, Aleksandar Todić informisao je članove Predsedništva o dostignutom nivou pregovora koji traju više od godinu dana. Pregovarački timovi su blizu konačne verzije predloga Granskog kolektivnog ugovora i postoji mogućnost potpisivanje ugovora do kraja 2007.godine. Stav SSMS je da ovako usaglašen predlog neće potpisati i GSM «Nezavisnost» će najverovatnije takav stav odbiti, a konačnu odluku će doneti Glavni odbor GSM «Nezavisnost».

Predsedništvo GSM «Nezavisnost» će pripremiti za sednicu Glavnog odbora Izveštaj o radu, Plan aktivnosti za 2008.godinu, predlog budžeta za 2008. godinu, a započeće i aktivnosti na pripremamam Kongresa GSM «Nezavisnost» i kongresa objedinjenja GSM «Nezavisnost» i GS TKO «Nezavisnost».

Zauzet je i stav oko predviđenog Zakona o podeli besplatnih akcija i privatizacionog registra. Predlog zakonskog rešenja za jednu ovakvu oblast ne može pomiriti starsti i zadovoljiti sve one koji će od privatizacije dela državne imovine a naročito one koji u tim preduzećima rade. Sa malim korekcijama Zakon će proći, a GSM «Nezavisnost» nije "životno" zainteresovan za ovaj Zakon. Pokušaćemo da sa drugim granskim sindikatima koji nisu direktno obuhvaćeni zakonom, tj. nismo zaposleni u državnom i javnim preduzećima, obavimo konsultacije i damo neki zajednički stav, koji bi potvrdio Glavni odbor GSM «Nezavisnost».

Sekcija mladih je podnela izveštaj o svojim aktivnostima i radu, koji je usvojen i treba istaći da mladi, pored ambicija koje imaju, ostvaruju i dobru realizaciju naših i njihovih aktivnosti i njih treba podržati i uvažiti. Permanentnost u dobrom radu pokazuju i naše koleginice iz Sekcije žena i predsednica Sekcije žena GSM «Nezavisnost», Kosovka Gavrilović podnela je usmeni izveštaj o događanjima i radu Sekcije žena u poslednjem kvartalu 2007.godine.

Sve aktivnosti vezane za GS TKO «Nezavisnost» su u visokom procentu ostavrene i biti razmatrane na Glavnom odboru GS TKO «Nezavisnost». Sve više ličimo na jedan tim, bolje se razumemo i zajedno radimo. To je ono što smo i projektovali i čemu težimo i tako moramo nastaviti, sve do jeseni 2008.godine tj. do kongresa objedinjenja.

Plan budžeta za 2008. godinu biće prezentovan na sednici Glavnog odbora GSM «Nezavisnost» i on će biti osnov za planiranje i trošenje finansijskih sredstava u 2008.godini. Pripreme kongresa podrazumevaju i blagovremeno obezbeđivanje novčanih sredstava i radna grupa će dati predloge kako je to moguće izvesti, a da ne štete tekuće i planirane aktivnosti u 2008.godini.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"