GRANSKI SINDIKAT TEKSTILA, KOŽE I OBUĆE "NEZAVISNOST"
ODRŽAO SEDNICU GLAVNOG ODBORA

POJAČANE AKTIVNOSTI U SVAKODNEVNOM RADU

Beograd, 17.12.2007.
Pojačane aktivnosti u svakodnevnom radu GS TKO „Nezavisnost“ su osnova na kojem se bazirao izveštaj koordinatora za TKO i predsednika GSM „Nezavisnost“ Dragana Matića. Potvrđena je ostvarenost svih obaveza preuzetih sa predhodne sednice GO GS TKO. Svakodnevna prisutnost u povereništvima, permanentni servis su novine koje su GS TKO prestavile u novom svetlu. Poverenje u sindikat i izgovorena obećanja, kao i preuzete obaveze su članovima TKO vratile veru o potrebi sindikalnog organizovanja. Proces sistemske edukacije se širi, a 2008. godina će obuhvati obuku velikog broja članova da pokažu šta znaju o sindikatu.

Međunarodna saradnja TKO je odblokirana i očekuje se međunarodna podrška koja je Sindikatu TKO „Nezavisnost“ neophodna. Novi Statut je zaživeo, a sva povereništva su otpočela plaćanje članarine po novoj raspodeli, oni koji to nisu ispoštovali biće opomenuti da poštuju Statut. Nabavkom nove opreme i računara kancelarija GS TKO će u potpunosti obnoviti svoj rad i biti na korist članstvu. Glavni odbor je potvrdio stav da neće tolerisati isplatu zarada u tekstilu, koži i obući ispod zakonskog minimuma i da poslodavci mogu očekivati utuženja ukoliko su prekršili zakon i kolektivne ugovore.

U 2008.godini očekujemo da će doći do potpisivanja Granskog kolektvnog ugovora za zaposlene i poslodavce u tekstilu, koži i obući, a „Nezavisnost“ će sve preduzeti da do toga i dođe.