ARHIVA VESTI
     
 
PRVA PRESUDA "ZBOG PROPUSTANJA" U KORIST STRAJKACA MBS-A

U IME NARODA - NAZAD NA POSAO




Smederevo, 11.10.2006.
Opstinski sud u Smederevu, sudija Dragoslava Krstajic, kao predsednik veca u pravnoj stvari tuzioca Ljubise Milica iz Smedereva, ciji je punomocnik advokat Milan Kaljevic iz Smedereva, protiv tuzenika preduzeca "Milan Blagojevic" a.d. iz Smedereva, radi ponistaja odluke, donela je dana 26.09.2006. godine, "presudu zbog propustanja", u kojoj se utvrdjuje da je nezakonito resenje tuzenika preduzeca "Milan Blagojevic" iz Smedereva br 227 od 3.08.2006. godine, kojim je tuzilac Ljubisa Milic privremeno udaljen sa posla, pa se tuzenik obavezuje da tuzioca vrati na rad, kao i da mu nadoknadi troskove spora u iznosu od 5.400,00 dinara, a sve u roku od 8 dana od dana prijema presude, pod pretnjom prinudnog izvrsenja.
U obrazlozenju presude stoji da je tuzilac u tuzbi naveo da ga je tuzenik osporenim resenjem udaljio sa posla, a da ni u izreci ni u obrazlozenju te odluke nije naveo razlog za udaljenje, jer nije naveo ni vreme, mesto i nacin radnje, koja je prouzrokovala ovu odluku. Zbog toga je trazio da sud utvrdi, da je ova odluka nezakonita, kao i da obaveze tuzenika da ga vrati na rad i troskove spora je trazio.Uz tuzbu je dostavio primerak osporene odluke. Resenjem IP. br.-229/06 od 21.08.2006. godine, tuzeniku je dostavljena na odgovor tuzba, sa upozorenjem na posledice propustanja. Prema podacima iz dostavnice, koja se nalazi u spisima predmeta, tuzenik je uredno primio tuzbu i resenje sa upzorenjem, 23.08.2006. godine, ali u zakonskom roku, nije dostavio odgovor na tuzbu.
Kako tuzenik u odredjenom roku nije podneo odgovor na tuzbu, a tuzba mu je uredno dostavljena sa poukom o posledicama propustanja, pri cemu cinjenice na kojima se zasniva tuzbeni zahtev, nisu u suprotnosti sa dokazima, koje je tuzilac podneo niti sa cinjenicama, koje su opstepoznate i osnovanost tuzbenog zahteva proizilazi iz cinjenica navedenih u tuzbi, a ne postoje opstepoznate okolnosti iz kojih proizilazi da su tuzenika sprecili opravdani razlozi da odgovori na tuzbu, to su se u konkretnom slucaju ispunili uslovi predvidjeni odredbama clana 338. ZPP, pa je odluceno kao u izreci. Odluka o troskovima postupka doneta je na osnovu odredaba clana 150 ZPP, pa su tuziocu dosudjeni troskovi u ukupnom iznosu od 5.400,00 dinara, na ime sastava tuzbe od strane advokata, shodno vazecoj AT. Opstinski sud u Smederevu, dana 26.09.2006. godine.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"