Miting Udruženja sindikata penzionera Srbije. „Kada nepravda postane zakon, protest postaje tvoja dužnost“.

Miting Penzionera

Beograd, 28.03.2017. Više hiljada penzionera, članova „Udruženja sindikata penzionera Srbije je održalo protestni miting u Beogradu na Trgu Nikole Pašića pod sloganom „Kada nepravda postane zakon, protest postaje tvoja dužnost“.

Penzioneri su kao i mnogo puta do sada ukazali na pljačku njihovih stečenih prava od strane Vlade Republike Srbije i AV lično. Njihova Predstavka Ustavnom sudu je ostala bez odgovora a time je onemogućeno obraćanje međunarodnim sudovima. Najveća povika je bila na „AV“ i političke predstavnike PUPS-a. Govornici su ukazali na lažna obećanja AV u nekim ranijim kampanjama a on to čini i sada, kažu penzioneri.

Sindikat penzionera okuplja više od 300.000 članova koji zahtevaju od predsedtničkih kandidata da se izjasne o smanjenju penzija pod sadašnjim režimom.

„Moć penzionera možemo da ojačamo samo ako smo udruženi, ako se organizujemo, mobilišemo, i budemo u stanju da političare pozovemo na odgovornost kako bi današnji neuspeli ekonomski model zamenili novim, onakvim koji će svima doneti napredak.“ kaže se u letku koji je deljen učesnicima mitinga.