ARHIVA VESTI
     
 
SEMINAR ZA MLADE IZ SINDIKATA METALSKE INDUSTRIJE

MLADI RADNICI I SINDIKAT




Beograd, 20.11.2007.
Uz podršku IG Metall-a i Fondacije Friedrich Ebert, na Ohridskom jezeru održan je 14. i 15. novembra 2007. godine, seminar za mlade iz sindikata metalaca: Slovenije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije. Ispred Sekcije mladih GSM “Nezavisnost“ prisustvovali su: Tanja Ristić, Metaloprerada, Užice, Marinko Bedić, ATB Sever, Subotica i Jasmina Petrović, GSM “Nezavisnost“.

Felix Bader iz IG Metal-a, Nemačka, govorio je na temu “Mladi radnici i sindikati – kako to funkcioniše u Nemačkoj“. Sabrina Stender predstavnik učenika u privredi u preduzeću "Weber Hydraulik" je predstavila sindikalni rad mladih u svom preduzeću, a Ivan Ćurković, IG Metall je učesnicima govorio o političkom omladinskom radu (fabrika, sindikat, partija i strukture) i aktivnostima mladih radnika.

U toku seminara učesnici su predstavili rad omladinskih sekcija u svojim sindikatima i konstatovali da se GSM “Nezavisnost“, Srbija i "SKEI", Slovenija jedini organizovano bave pitanjima mladih radnika. Nakon toga je usledio rad u grupama na sledećim temama: rad sa javnošću, kako prestaviti svoje ciljeve, kako pridobiti nove članove i kako vidimo međusobnu saradnju. Učesnicima je podeljena brošura Evropska unija i evropski socijalni dijalog, koja je rezultat dogovora sa prethodnog skupa, koji je održan prošle godine u Beogradu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"