ARHIVA VESTI
     
 
"INTERTRUST HOLDING" I VALENTIN ZAHARIJEV, ISPUNILI OBEĆANJE STARTOVANJEM NOVE FABRIKE U INTERLEMINDU LESKOVAC

SVAKA ČAST ZA INTERLEMIND




Leskovac, 2.11.2007.
-"Interlemind-Leskovac" deo "Intertrust holdings"-a iz Bugarske, posle današnjeg dana i početka rada nove fabrike, može se svrstati u red ozbiljnih prosperitetnih, modernih kompanija, koja posluje i poštuje sva pravila poslovanja, koja važe u Evropskoj uniji", reči su vlasnika "Interleminda" mr Valentina Zaharieva, koji se obratio mnogobrojnim gostima na svečanosti povoodm otvaranja fabrike za proizvodnju panela za gradnju i izolaciju.

Pre godinu dana počela je da se gradi hala, kao deo obavezne investicije iz kupoprodajnog ugovora, ali niko nije očekivao da će ta investicija biti desetostruko veća, nego što je to bila obaveza koju je Valentin Zahariev preuzeo prilikom privatizacije Leminda. Šta je motivisalo gospodina Zahrijeva da u Leksovac i Srbiju uloži tolika sredstva?

- «Dobri radnici, solidan poslovni ambijent i želja da se bude regionalni privredni subjekat», pojasnila je Nađa Petkova direktor "Interleminda" prilikom pozdravnih reči upućenih gostima. Među zvanicima su se našli i predstavnici sveta rada – sindikata, pre svih podpredsednik Evropske federacije metalaca, Vasil Yanachkov inače predsednik sindikata metalaca "Metalicy" iz Bugaraski,kao i podpredsednica sindikata "Metalicy", Renata Petrovna. GSM "Nezavisnost" su predstavljali predsednik Dragan Matić i naš domaćin, predsednik sindikata "Nezavisnost" "Interlemind", Stanislav Krasić. Kolege iz Zastava automobila i Zastava kovačnice Nenad Matić i Ivan Terzić, takođe su bili gosti na otvaranju nove fabrike Interleminda. Treba napomenuti da je Zastava kovačnica, takođe preduzeće koje je kupio gospodin Valentin Zahariev, kao i MIN – FAM Niš.
Goste je pozdravila i Verica Kalanović, državni sekretar za regionalni razvoj iz Ministarstava ekonomije i regionalnog razvoja, kao i gradonačelnik Leskovca Vlada Marinković.

Sjajan svečarski ambijent u hali, gde će početi proizvodnja panela, moderna sofisticirana oprema uvezena iz Italije, delovali su pomalo "nestvarno" za prilike u Srbiji. Ova, za Leskovac i jug Srbije, izuzetno značajna investicija treba da ohrabri i druge poslodavce da dođu u «Što južnije to tužnije,» jer budućnosti ima uz trud i dobru volju. Nova radna mesta, visok stepen poštovanja radničkih i sindikalnih prava koji postoje i grade se u Interlemindu, služe kao matrica drugim poslodavcima i investitorima koji dolaze u Leskovac. Ono što je sasvim izvesno je da Interlemind i radnici imaju šansu za uspešan rad i napredak. GSM «Nezavisnsot» im može poželeti uspešan početak proizvodnje, dobre zarade, bezbedne uslove rada i dalji napredak i razvoj.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"