IZVEŠTAJ SA XVI SEDNICE PREDSEDNIŠTVA GSM «NEZAVISNOST»

DINAMIČAN I PRODUKTIVAN PERIOD RADA

Beograd, 19.10.2007.
-“Završetkom sednice Glavnog odbora GSM «Nezavisnost» i prihvatanjem izmena i dopuna Statuta otpočeo je dinamičan i produktivan period u aktivnostima GSM »Nezavisnost», istakao je na početku sednice predsednik Dragan Matić. Izveštaj je sveobuhvatno prikazao aktivnosti rukovodstva GSM «Nezavisnost», kako na domaćem tako i na međunarodnom planu, a posebno su istaknuti rezultati postignuti zajedno sa kolegama iz GS TKO «Nezavisnost». Nastup prema Udruženju i Uniji poslodavaca iz kože, tekstila i obuće kao i prema Minstarstvu ekonomije i regionalnog razvoja i Ministarstvu rada i socijalne politike, imaće za cilj da se ukaže na trenutnu situaciju u oblasti tekstila, kože i obuće, kao i da se predlože mere i aktivnosti koje bi poziciju i budućnost tekstilaca učinilo izvesnijom.

Značajno je i da će sva poverništva GS TKO «Nezavisnost» do kraja godine biti posećena i da ćemo tada imati sveobuhvatnije gledište o stanju u tekstilu, koži i obući. U sklopu izveštaja Sekcija mladih i Sekcija žena je podnela «raport» o svojim postignutim rezultatima i aktivnostima i posle rasprave izveštaj je jednoglasno usvojen.

Predsedništvo je postiglo dogovor o aktivnostima na regionima u cilju širenja mreže, edukaciji organizatora GSM «Nezavisnost» i GS TKO «Nezavisnost» a posebno ćemo se posvetiti preduzećima Magnohrom, Zastava automobili, Prvi partizan, Goša FOM, Kablovi Zaječar i gradovima, Valjevo, Subotica i Zrenjanin. Nosioci aktivnosti širenja mreže i vođenja kampanja će biti Sekcija mladih GSM «Nezavisnost», a podpredsednik GSM «Nezavisnost» Mileta Gujaničić je zadužen za koordinaciju, rad i rezulatate budućih kampanja. Predsedništvo je donelo odluku da se sprovedu sve potrebne aktivnosti kako bi se izvršila provera reprezentativnosti GSM «Nezavisnost» i GS TKO «Nezavisnost» a informacije koje imamo sa regiona ukazuju da 27600 članova koje smo prikazali prilikom utvrđivanja reprezentativnosti je broj koji je daleko manji od onog koji sad imamo i da pored stečajeva i socijalnih programa GSM «Nezavisnost» već sada može da računa na preko 33000 članova. Sa koliko ozbiljnosti se gleda na objedinjavanje i udruživanje GSM «Nezavisnost» i GS TKO «Nezavisnost» govori činjenica da je formirana mešovita komisija čiji je zadatak da vrši pripreme za Kongres ujedinjenja koji nas očekuje 2008.godine.

Predsedništvo je takođe usvojilo plan aktivnosti i na domaćem i na međunarodnom planu kao i prema institucijama sistema posebno ka onima koji se bave privatizacijom i zakonodavnim aktivnostima.