ARHIVA VESTI
     
 
Dobri poslovni rezultati „ATB Sever“ Subotica i saradnja poslovodnog rukovodstva sa sindikatima omogućili povećanje cene rada i godišnjeg odmora.


ATB SEVER NA PUTU USPEHA




Subotica, 25.03.2016.
Uspešno poslovanje ATB Sever Subotica kao i dobra saradnja i međusobno uvažavanje poslovodstva i sindikata, omogućili su da radnici početkom 2016. godine dobiju dva povećanja.
Prvo povećanje se odnosi na cenu rada koja je iznosila 127 dinara a sada je povećana na 145 dinara. Ova satnica od 145 do 244 dinara će se primenjivati na grupe poslova od 1-10 a njima je obuhvaćeno više od polovine zaposlenih u ATB SEVER Subotica. U ovom rasponu su zarade zaposlenih u proizvodnji a njih je 209 radnika.
Radnici u grupama poslova od 10-20 imaće najmanju satnicu od 244 dinara do 465 dinara. Visina regresa u 2016. godini će iznositi 30.000 dinara i isplaćivaće se 2.500 dinara mesečno.
Pored značajnog povećanja zarada ATB SEVER zapošljava nove, mlade radnike i njih 50 je uposlenje u ATB Severu dobilo u zadnjih šest meseci. Do kraja godine očekuju se novi poslovi pa je za očekivati još pedesetak novih radnih mesta.
Ovakav trend je moguć zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima i proizvodima od kojih se 80% izvozi.
ATB SEVER je na domaćem tržištu angažovan na izradi mini hidro centrala i revitalizacija „Đerdapa“.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"