ARHIVA VESTI
     
 
Grad Niš, domaćin tribine o zapošljavanju zdravstvenih radnika u inostranstvu. Učesnici predstavnici Ministarstva rada, Ministarstva zdravstva, Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije, Farmaceutske komore, Lekarske komore, Medicinskog foruma, Nacionalne službe za zapošljavanje, Ujedinjenih sindikata Srbije. „International Jobs“ Agencija za zapošljavanje i posredovanje iznela svoje stavove i primere dobre prakse.

TRIBINA O ZAPOŠLJAVANJU U INOSTRANSTVU




Niš, 23.03.2016.

Na inicijativu Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije organizovana je tribina u Nišu na kojoj se govorilo o dosadašnjem iskustvu, praksi i „zakonskim okvirima“ zapošljavanja radnika u inostranstvu.

Fokus je bio na radnicima u sektoru zdravstva. U radu tribine su učestvovali predstavnici Ministarstva rada, Ministarstva zdravstva, Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije, Farmaceutske komore, Lekarske komore, Medicinskog foruma, Nacionalne službe za zapošljavanje, Ujedinjenih sindikata Srbije, kao i više stotina zdravstvenih radnika. Interesovanje je veiko, hiljade naših zdravstvenih radnika je već otišlo , mnogi se spremaju a zakonskog okvira još nema.  



O značaju postojanja Zakona je govorio i Jovan Stojanović, vlasnik Agencije za zapošljavanje i posredovanje „International Jobs“ istakavši „ da je zakonski okvir zakasnio te je neophodno u što kraćem roku dobiti Zakon koji će obezbediti potpunu zaštitu radnika i regulisati rad agencija.„



Dosadašnja iskustva i praksa su ukazake na raznolikost problema a najvažnije je da se agencijski rad licencira i kontroliše od strane nadležnih organa (Ministarstva rada). Podršku regulisanja rada agencija za zapošljavanje kroz Zakon dolazi i od strane predstavnika Ujedinjenih sindikata srbije i Industrijskog sindikata Srbije koji se zalažu da budući zakonski okvir bude u skladu sa evropskim zakonodavnim okvirima i preporukama Međunarodne organizacije rada.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"