ARHIVA VESTI
     
 
ŠKOLA ZA ORGANIZOVANJE GSM "NEZAVISNOST" OBUČILA PRVU GENERACIJU SINDIKALNIH AKTIVISTA

SINDIKALNIM ZNANJEM DO ČLANSTVA




Beograd, 11.10.2007.
Dugogodišnje iskreno zalaganje GSM "Nezavisnost" da se aktivno i dugoročno bavimo obrazovanjem naših članova, permanento se sprovodi već desetak godina. Na tom putu imamo snažnu i dugogodišnu podršku fondacije FES, kao i Solidarity centra AFL CIO. Predstavnik AFL CIO, kolega Laurie Clemens je kao vrstan sindikalac i instruktor za istaknute aktiviste GSM "Nezavisnost", održao trodnevni seminar na temu "Sindikalno organizovanje i regrutovanje". Poseban osvrt i akcenat je dat organizovanju sindikata i nastupu sindikata, u malim i srednjim preduzećima.

Učesnicima seminara je takođe prezentovano, zašto je važno organizovati sindikate i utvrđivanje strategije sindikata. Da bi sindikat imao ključnu ulogu u društvu, on mora imati snažnu podršku u broju članova i aktivizmu, koji mora biti deo svakodnevnih aktivnosti, istakao je Laurie Clemens. Mnogobrojne vežbe su omogućile učesnicima da u potpunosti iskažu entuzijazam i kvalitet, koji poseduju u sindikalnom radu. Pravi "rat" se vodio u vežbama "jedan na jedan", lobiranju, strategijama za dobijanje novih članova.

Sa ovakvim članstvom GSM "Nezavisnost" ne treba da brine za svoju budućnost. Skoro polovinu učesnika seminara su sačinjavali mladi i žene, a to je dobar pokazatelj da GSM "Nezavisnost" ide putem modernog i progresivnog sindikata. U završnom integrisanju svih tema seminara dogovorene su aktivnosti, koje treba sprovesti na terenu. Koleginice i kolege iz Smedereva, Užica, Kraljeva, Smedervske Palanke, Zaječara, Bora, Majdanpeka, Leskovca, Vranja, Zrenjanina, Beograda, odlaze u svoja preduzeća "naoružani" veštinama i znanjem kao preduslovom da stvaramo nove članove, a samim tim novu snagu neophodnu GSM "Nezavisnost".
Poseban značaj ovog seminara je i učešće predstavnika GS TKO "Nezavisnost" sa kojim zajedno gradimo temelje Industrijskog sindikata Srbije.
S
voju zahvalnost za održavanje ovog izuzetno značajnog i kvalitetnog seminara GSM "Nezavisnost" duguje Fondaciji "Friedrich Ebert" i Laurie Clemensu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"