ARHIVA VESTI
     
 
Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja organizovalo prvi sastanak Radne grupe za izradu Zakona o Agenciji za upućivanje na privremeni rad kod poslodavca, tzv. rad na lizing. Konfederacija slobodnih sindikata (KSS), kao reprezentativna sindikalna centrala i član Radne grupe, pozdravlja inicijativu Ministarstva.

LIZING RADNICI PO ZAKONU




Beograd, 24.03.2016.

Aktuelizovanje postojanja prekarnog rada u Srbiji, nepostojanje Zakona o Agencijama koje upućuju radnike na rad kod drugog poslodavca kao i inicijative srpskih sindikata i NVO su omogućile održavanje sastanka Radne grupe Ministarstva rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja, koja će se baviti izradom zakonodavnog okvira koji bi trebalo da ovu oblast zakonski uredi. U izradi zakona će se koristiti evropska iskustva i direktive MOR-a koje uređuju oblast Agencijskog zapošljavanja. Radna grupa je sastavljena od predstavnika resornih ministarstava Vlade Republike Srbije, Privredne komore Srbije, poslodavaca, Agencije za zapošljavanje, reprezentativnih sindikata. Ispred KSS u radu Radne grupe učestvuje Vera Tomović.

Više o sastanku i porukama koje su poslate može se videti iz izjave ministra Aleksandra Vulina.




KSS će omogućiti svojim članovima da obave sastanke sa koleginicom Verom Tomović, koja će te stavove izneti na Radnoj grupi Ministarstva rada.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"