ARHIVA VESTI
     
 
Radnicima Goša Fabrika šinskih vozila (FŠV) ponuđeno učešće u dokapitalizaciji preduzeća. Ulog dvanaest zaostalih zarada. Poslovni račun u blokadi od decembra 2013. godine. Staž nepovezan od januara 2014. godine.

RADNICI SUVLASNICI GOŠA ŠINSKA VOZILA?




Smederevska Palanka, 22.03.2016.
Goša Šinska vozila su jedno od stotinu privatizovanih, posrnulih preduzeća koja pokušavaju da iznađu rešenja, uposle kapacitete i ispunjavaju obaveze prema zaposlenima trista pedeset radnika od kojih stotinak radi je pre nekoliko dana dobilo za naše uslove neobičnu ponudu poslovodnog rukovodstva.
Nakon boravka u Slovačkoj u sedištu „ŽOS-Trnava“ većinskom vlasništvu GOŠA- FŠV, poslovodno rukovodstvo je ponudilo zaposlenima učešće u dokapitalizacij preduzeća.
Ideja je da radnici svoje zaostale zarade (12 plata) iskoriste za dokapitalizaciju i time postanu suvlasnici GOŠA FŠV. Procenjuje se da bi radnički ulog bio oko milion evra a to isto bi bilo ponuđeno i državi koja od GOŠA FŠV po raznim osnovama potražuje oko 2,6 miliona evra. U ovaj dug prema državi ide i nepovezan radni staž od 1. Januara 2.014. godine. GOŠA FŠV takođe duguje i „ŽOS-Trnava“ oko 3 miliona evra koja bi takođe iskorišćena za dokapitalizaciju.
Poslovni račun GOŠA FŠV je u blokadi sa 450 miliona dinara a blokada je od decembra 2013. Godine.
Podsećamo da je „ŽOS-Trnava“ u Smederevsku Palanku došla 2007. godine a da je uspešno poslovanje trajalo do 2012. godine.
Ovo je jedinstvena ponuda u Srbiji i radnici bi kroz pojedinačno izjašnjavanje trebalo da daju konačni sud o ovom predlogu.
Poslovodno rukovodstvo očekuje i zainteresovanost države da postane suvlasnik GOŠA FŠV.
Industrijski sindikat srbije će svome članstvu dati mišljenje a aktuelnoj ponudi ali će konačnu odluku radnici sami doneti, svako za sebe.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"