ARHIVA VESTI
     
 
Sindikalna podrška aktuelnoj Vladi stigla i od Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i UGS“Nezavisnost“. Minimalac za manipulaciju.

MINIMALAC KAO ŠTAP I ŠARGAREPA




Beograd, 15.03.2016.
Višegodišnje zalaganje srpskih sindikata da se minimalna satnica poveća je godinama odbijano od strane Vlade Republike Srbije.
Argumentacija koju su sindikati dali je imala utemeljenje u svakodnevnici i obezvređivanju rada.
Srbija ima najnižu satnicu u regionu, o Evropi da ne govorimo. To se od strane Vlade Republike Srbije predstavlja kao konkurentska prednost. Ta konkurentnost nas je dovela do nikad manjih investicija, nikad više nezvanične nezaposlenosti (zvanično nam je sve super), siromaštvo je u ekspanziji. Zvanično, sindikati koji sede (bukvalno) u Socijalno-ekonomskom savetu (SES) su tražili povećanje ali nijedna organizovana aktivnost nije vođena da se satnica poveća. I gle čuda, baš kada počine politički šou (izbori) sindikati traže povećanje sa sadašnjih 121 dinar na 140 dinara.
Predsednik SSSS Ljubisav Orbović „izražava nadu da će imati razumevanja u Novoj Vladi i rekao da je ovaj SES, odnosno predstavnici Vlade koji su bili na sednici, podržali predlog SSSS i UGS“Nezavisnost“. O čuda o sreće za ozlojeđene i obespravljene radnike. Samo ima jedan mali problem, sadašnja Vlada koja godinama ne povećava minimalnu satnicu, ne može da izglasa povećanje jer je ona „tehnička Vlada“ pa ne može da odluči o povećanju. Da nije „tehnička“ to bi odmah uradila.
Početkom leta, kada Vlada bude stvarno sa punim kapacitetom a ne „tehničkim“, ona će (Vlada) odmah to sprovesti kao i u prethodnom „netehničkom“ punom mandatu.
Ovo mi nešto liči na onu priču o magarcu, štapu i šargarepi samo što radnici Srbije ne pristaju na ulogu magarca, tu ulogu moraju prihvatiti oni koji ovakve vrste informacija plasiraju i učestvuju u izbornoj kampanji na vrlo konkretan način.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"