ARHIVA VESTI
     
 
U organizaciji Fondacije Centar za demokratiju i Centra za slobodne izbore i demokratiju i partnerskih organizacija održana konferencija „Ka većoj transparentnosti i jasnim kriterijumima za zapošljavanje u javnom sektoru“. Predstavljeni rezultati monitoringa korupcije prilikom zapošljavanja na nacionalnom nivou i rezultati istraživanja o ekonomskim efektima korupcije u sferi rada.

TRANSPARENTNO DO POSLA




Beograd, 29.02.2016.

U Beogradu je u organizaciji Fondacije Centar za demokratiju, Centra za slobodne izbore i demokratiju i partnerskih organizacija održana Konferencija „Ka većoj transparentnosti i jasnim kriterijumima za zapošljavanje u javnom sektoru“. 

Na Konferenciji su predstavljeni rezultati monitoringa korupcije prilikom zapošljavanja na nacionalnom nivou i rezultati istraživanja o ekonomskim efektima korupcije u sferi rada. 

 


 

Uvodničar na Konferenciji je bila Tijana Kljajević u ime Fondacije Centar za demokratiju,; Bojan Klačar, Centar za slobodne izbore i demokratiju, prezentovao istraživanje o ekonomskim efektima kadrovske politike u javnom sektoru; Jelena Nešić, Inicijativa za demokratsku inicijativu je razmatrala pitanje koliko nas košta korupcija u procesu zapošljavanju u javnom sektoru; Nevena Nikolić, Beogradski centar za ljudska prava je imala prezentaciju monitoringa korupcije u zapošljavanju u javnom sektoru u 5 javnih službi.

 


 

Učesnik konferencije je bio i  Prof. dr Zoran Stojiljković, član Agencije za borbu protiv korupcije. „Preko 500 000 ljudi trenutno u partijskom zapošljavanju, a  vladajuća stranka da bi rešila problem, treba da seče granu na kojoj sedi. Nije nama problem nerazvijen javni sektor već nerazvijen realni sektor.“ istakao je Prof Stojiljković. 

 


 

Konferenciji je prisustvovala Gordana Aleksić u ime Industrijskog sindikata Srbije. Projekat je finansirala Evropska unija. 

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"