ARHIVA VESTI
     
 
Razgovori sindikata FAP-a sa predstavnicima Ministarstva privrede. Privatizacija neizvesna. Štrajk traje. Dogovorena isplata zaostalih zarada.

ISPLATA ZAOSTALIH ZARADA U FAP-U




Priboj, 26.02.2016. 

Pregovori su vođeni u dva navrata, prvi 19. februara a drugi 24. februara 2016. godine. Ispred  Ministarstva privrede pregovorima su prisustvovali državni sekretar Dragan Stevanović i Milan Trivunac. Dogovoreno je da se problem zarada rešava ubrzanom isplatom a prva treba da „legne“  na račune radnika 26.02.2016., a već 04.03.2016. radnici FAP mogu  očekivati još jednu zaradu. 



Takođe je dogovoreno da će radnicima biti overene zdravstvene knjižice.  Rešenje za FAP je u dovođenju respektabilnog strateškog partnera ali ne pod postojećim uslovima. 

Industrijski sindikat Srbije će zahtevati da država izađe sa „bezobraznom“ ponudom za privatizaciju FAP i da se sa takvom ponudom obrati „Mercedesu“ , „Volvou“, „Hiundaiu“ i drugim svetskim gigantima koji se bavw proizvodnjom i razvojem proizvoda koje FAP ima. Ukoliko se to ne dogodi, Grad Priboj i dobar deo Zapadne Srbije će odumreti. 

Smemo li to da dozvolimo?


 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"