ARHIVA VESTI
     
 
Rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije (ISS) se sastalo sa delegacijom IndustriAll Global union i IndustriAll Europe. Industrijski sindikat Srbije učesnik projekta za jugoistočnu Evropu o industrijskoj politici.

NOVI PROJEKTI ISS SA INDUSTRIALL EU I INDUSTRIALL GLOBAL




Beograd, 24.02.2016.


U Beogradu je održan sastanak rukovodstva ISS i predstavnika IndustriAll Global union (Anne -Marie Mureau i Teuta Krilić)  i IndustriAll Europe (Corinna Zierold). 

Tom prilikom predsednik Industrijskog sindikata Srbije je upoznao prisutne sa  aktivnostima koje je ISS realizovao u protekloj godini i planom aktivnosti i projekata za 2016. godinu, a posebno je istakao nastavak projekta o radničkim većima uz podršku (Solidar Suisse) SLA i projekat u saradnji sa bugarskim sindikatom „Metalicy“ o Kolektivnom otpuštanju radnika u industriji koji finansira Evropska komisija a učesnici projekta su i  sindikati iz Francuske, Makedonije i Rumunije. Sastanku su prisustvovali i Nebojša Savić, sekretar, Gordana Aleksić, potpredsednica  i Jaćim Milunović, koordinator projekta za mlade EFFAT-a i  govorili su o potrebi kontinuirane edukacije mladih sindikalnih aktivista u Srbiji. 

 


 

Gošće su pored ostalog prezentovale novi zajednički projekat  IndustriAll EU i EFFAT za jugoistočnu Evropu o industrijskoj politici i socijalnom dijalogu. Upravnu grupu projekta čine predstavnici zemalja članica EU (BUG, HRV, RUM) i zemlje kandidati (CG, MAK i SRB). Ovaj projekat finansira Evropska komisija uz  podršku IndustriAll Global i IndustriAll Europe a biće realizovan tokom  ove godine. 





 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"