ARHIVA VESTI
     
 
Centar za industrijske odnose održao Okrugli sto „ Gde su naše plate?“ u okviru Informaciono dokumentarnog serijala o neplaćanju radnika. Projekat podržan od Ministarstva kulture Vlade Republike Srbije i Skupštine grada Beograda.

GDE SU NAŠE PLATE?




Beograd, 23.02.2016.


U  Beogradu u Centru za industrijske odnose je održan Okrugli sto pod nazivom „Gde su naše plate?“. Da bi se što bolje sagledao problem neisplaćivanja zarada  u projekat je uključen interdisciplinarni tim eksperata raznih oblasti. 

Ovaj Projekat , tj. Informaciono dokumentarni serijal, podržan je od Ministarstva kulture Vlade Republike Srbije i Skupštine grada Beograda a okupio je više eksperata i profesora sa Visoke strukovne škola za ekonomiju i bezbednost, predstavnike  sindikata (Konfederacija slobodnih sindikata, Savez samostalnih sindikata Srbije, Industrijski sindikat Srbije), predstavnika NVO (Viktimološko društvo), predstavnika poslodavaca (ATB Sever Subotica) i medija. 

 


 

Okrugli sto je otvorio Prof dr Darko Marinković iz Centra za industrijske odnose informacijama o aktivnostima na Projektu, istraživanju o zakidanju zarada   i  problemu neisplaćivanja zarada u Srbiji. 

Vrlo značajna zapažanja u svojim izlaganjima su imali, predsednik Industrijskog sindikata Srbije Dragan  Matić, Predsednik Konfederacije slobodnih sindikata, Ivica Cvetanović i Zoran Mihajlović, sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije.  

 

   

 

Zaključeno je da je ovaj problem prisutan nekoliko decenija u Srbiji, da je proces tranzicije proizveo neodgovorne i gramzive poslodavce koji posluju u sivoj zoni, ne poštuju zakone a da dražava i institucije nemaju snage ni političke volje da rešavaju problem. U takvom okruženju bez pravne države sindikati su nemoćni bez ozbiljnijeg organizovanja i saradnje da se odupru problemu neisplaćivanja zarada. 

 


 

Sva izlaganja učesnika su snimana za dokumentarni serijal pod nazivom „Gde su naše plate?“ a tu aktivnost je realizovala medijska kuća VIDEO NET. 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"