ARHIVA VESTI
     
 
Poruke koje šalju dobre karikature su često rečitije od hiljade reči. Propadanje obrazovanja, zdravstva, pravosuđa, kulture, života su posledica propasti srpske industrije.

KARIKATURA BEZ INDUSTRIJE




Beograd, 23.02.2016.


Na naslovnici „Politike“ od 21.02.2016.  pojavila se karikatura koja čitaocu posmatraču „govori“ više nego hiljade reči koje su ispisane o propadanju i jadnom stanju obrazovanja, zdravstva, pravosuđa, kulture, jednom rečju propadanju naših života.

Sve te oronule zgrade važnih institucija, potire ružičasta građevina naše budućnosti koju nam predstavljaju oni koji su spomenute institucije i doveli u ovo jadno stanje. Ovom jadnom i oronulom nizu zgrada nedostaje nekada najveća i najvelelepnija zgrada, koja je sada u najlošijem stanju, a to je zdanje Srpske industrije. U tim oronulim i padu sklonim zgradama žive i rade hiljade građana i radnika, koji svakodnevno u te institucije ulaze, neki da rade a neki da reše neku svoju  muku ili zadovolje svoje potrebe. Institucije su u takvom stanju da vam niko ne garantuje da ćete iz njih izaći živi, zdravi, zadovoljni.

 


 

Ali sada nije dobar trenutak za brigu. Sada su izbori, sada je početak predizbornih laži, obmana, krivoverstva kao da nam dosadašnje gluposti vladajuće elite nije preko glave.

Jedini trajan, održiv i moguć način da zgrade – institucije sa karikature dobiju obrise čvrstih, pouzdanih institucija je neophodnost razvoja, jačanje i ulaganje u industriju Srbije.  Nema veće sreće  za industrijske radnike od punjenja budžeta i njenog trošenja na učitelje i profesore, lekare, medicinsko osoblje, sudije i radnike u pravosuđu, glumce, baletske i operske dive. Da trošimo zarađeno i priuštimo sebi užitke koje su nam oteli i ne misle da nam to vrate.

U predizbornim lažima i obmanama  ne oskudevamo ali u dobrom životi i te kako. Okrenimo se jedni drugima,  učinimo nešto zajedničko da naši životi ne liče na ovu karikaturu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"