ARHIVA VESTI
     
 
Pobeda radnika i sindikata. Osam radnika „Erbasa 8“ oslobođeno optužbi. Pravo na štrajk ostaje.

RADNICI „ERBASA 8“ OSLOBOĐENI KRIVICE




Hetafe, Španija 22.02.2016.

Skoro šest godina nakon generalnog štrajka u španskom „Erbasu 8“ osam radnika, učesnika štrajka i članova sindikata CCO i UGT su konačno oslobođeni 17. Februara 2016. godine od strane krivičnog suda.

Ovo je rezultat višegodišnjeg sudskog postupka i Protesta „ Evropa maršira zajedno“ koji su španski sindikati CCO i UGT, podržani od IndustriAll Evrope održali . Krivični sud je utvrdio nedostatak dokaza koji su teretili predstavnike sindikata da nisu poštovali Zakon o štrajku.  Radnicima su pretile višegodišnje zatvorske kazne a utemeljenje je traženo u članu 315.3 španskog Kaznenog zakona. Ovaj član zakona će biti razmatran od strane socijalnih partnera i biće predloženo njegovo ukidanje. 

 


 

U „Erbasu 8“ još uvek traje Kampanja „Štrajk nije zločin“ jer još 300 radnika učesnika štrajka je pod udarom kao i osam rasdnika koji su dobili oslobađajuće presude. 

 


 

industriAll Evropa je zabrinuta zbog negiranja španske vlade oko prava radnika na štrajk. 

„IndustriAll Evropa je organizacija koja organizuje i unapređuje prava radnika na nivou EU i uvek reaguje u pokušajima podrivanja prava radnika.„ rekao je Luc Triangl, zamenik generalnog sekretara IndustriAll Evropa.





 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"