ARHIVA VESTI
     
 
Fabrika municije Prvi partizan A.D. - Užice (PPU) prvi u Evropi a Industrijski sindikat (IS) PPU prvi u fabrici. Poslovni i sindikalni rezultati na ponos menadžmenta i radnika PPU.

PPU PRVI U EVROPI A IS PPU PRVI U FABRICI





Užice, 11.02.2016.
Za nekoliko dana generalni direktor PPU Dobrosav Andrić će u Londonu 22. Marta u Insitutu „Euro- Bussines“ primiti prestižnu međunarodnu nagradu za dostignuća PPU u 2015. godini.
Sličan uspeh ali na nivou preduzeća beleži i IS PPU koji je pored odličnog Kolektivnog ugovora uspeo da pridobije većinsko poverenje radnika i postane najmnogoljudniji sindikat u PPU.
Ovaj rezultat je ostvaren dugogodišnjim radom i zalaganjem Odbora poverenika i predsednika Zorana Tomanovića. Rešavanje problema radnika, servis koji se članstvu omogućava su doprineli da se radnici mogu u potpunosti posvetiti radnim zadacima a rezultat su mnogobrojne domaće i međunarodne nagrade i priznanja kako preduzeću, tako i menadžmentu. Sve ove, uglavnom poznate činjenice su članovi Odbora IS PPU izneli predstavnicima ISS koji su bili u radnoj poseti povereništvu IS PU. Pored predsednika ISS Dragana Matića i sekretara ISS Nebojše Savića u delegaciji su bili i Ivan Subin predsednik IS DAD DM Zrenjanin i član Predsedništva ISS i njegov potpredsednik Igor Pankov.
Kolege članovi Odbora IS PPU su nesebično mladim kolegama iz IS DAD DM preneli iskustva koja su doprinela da IS PPU bude većinski u jednom od najmnogoljudnijih preduzeća Zapadne Srbije. Kolege iz IS PPU su izneli trenutne poslovne i sindikalne aktuelnosti, planove za 2016. godinu a razgovaralo se i o 2. Kongresu ISS koji je planiran za 20. oktobar, dan osnivanja ISS.
Rukovodstvo i članstvo IS PPU daje snažnu podršku aktivnostima Predsedništva i Glavnog odbora ISS u naporima da se Srbija okrene industrijskoj proizvodnji kao temelju ekonomije i razvoja kao i aktivnostima da radnička participacija kroz Radničkih veća zaživi u 2016. godini.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"