ARHIVA VESTI
     
 
Održan sastanak Koordinacionog odbora Vojvođanskih paora i predstavnika Industrijskog sindikata Srbije(ISS). Zakon o poljoprivrednom zemljištu protiv interesa seljaka i građana Srbije. Zahteva se sastanak sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

PAORI TRAŽE SATANAK SA VUČIĆEM




Čantavir, 06.12.2015.

Sastanak pobunjenih vojvođanskih paora i predstavnika ISS se održao u večernjim satima nadomak Beograda u Čantaviru. Čantavir je mesto okupljanja više stotina paora koji su sa mehanizacijom i traktorima, pošli put Beograda.



Već četrnaest dana paori širom Vojvodine protestuju protiv izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu, ukazujući da te odredbe nisu od koristi državi Srbiji, građanima a ni paorima koji godinama unazad dobru vojvođansku zemlju drže u „kondiciji“.



Nosioci izmena Zakona nisu uvažili stavove vojvođanskih paora i ako oni imaju utemeljenje u dobroj praksi i iskustvu Poljaka, Nemaca, Slovaka, Hrvata, Mađara,.onih koji su već u EU i koji nisu dozvolili da se državna zemlja da onima koji toj zemlji nisu poklonili ni trud, ni rad, ni znoj.  



Obraćajući se Koordinacionom odboru vojvođanskih paora, predsednik ISS Dragan Matić je ukazao da je neophodno obavestiti premijera Vučića o trenutnoj situaciji i dati rešenja koja mogu bitno popraviti Zakon.  



Jedno od rešenja je i privremeno povlačenje Zakona.

„Premijer je znao da sasluša radnike FAP-a, Železare Smederevo, SMK Kikinda, Petrohemije, RTB, Yumca i dr. Poradićemo da i Vas sasluša i iznesete Vaša viđenja i stavove“ rekao je Matić.

Ova podrška ISS paorima Vojvodine je potvrda sa srp i čekić imaju budućnost, zajedničku.

ISS je uputio Dopis (klik) premijeru Aleksandru Vučiću, insistirajući na prijemu vojvođanskih paora.


      

 


 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"