ARHIVA VESTI
     
 
Radnici i sindikati AD Interleminda-Leskovac pokrenuli utvrđivanje odgovornosti stečajnog upravnika Predraga Zlatanovića. „Fero-Trans“ iz Bugarske nije istakao svoja potraživanja. Specijalno tužilaštvo slučaj upravnika Zlatanovića prosledilo Višem javnom tužilaštvu.

FERO TRANS NIJE POVERILAC AD INTERLEMIND LESKOVAC




Leskovac, 03.11.2015.

Skorašnja poseta podrške predsednika Samostalnog sindikata metalaca Srbije (SSMS) Zorana Vujovića i Dragana Matića predsednika Industrijskog sindikata Srbije (ISS), bivšim radnicima AD Interlemind Leskovac i sindikatima, pokrenula je aktivnosti Specijalnog tužilaštva, koje je nakon krivične prijave predsednika SSMS AD Interleminda Saše Milenkovića, prijavu prosledila Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu.

Krivična prijava je podneta protiv Predraga Zlatanovića, stečajnog upravnika „Interleminda“.

Stečajni upravnik je napravio spisak mogućih poverilaca Interleminda gde se pojavljuje Bugarska firma „Fero-Trans“ u vlasništvu Valentina Zaharijeva, koji je i upropastio „Inrelemind“. „Fero-Transu“ po nalazima stečajnog upravnika pripada 85,5% potraživanja ili 1,2 milijardi dinara.. Međutim, uvidom u spisak stečajnih poverilaca koji je dobijen od Privrednog suda u Leskovcu stoji da „Fero-Trans“ nije u zakonskom roku (120 dana) istakao svoja potraživanja, pa se postavlja pitanje kako je stečajni upravnik opredelio ovakav visok procenat potraživanja „Fero-Transa“? To je sada na višem tužilaštvu a radnici i sindikati očekuju ispitno ročište u Privrednom sudu koje je zakazano za 03.12.2015.

Mi se rukovodimo starom izrekom „Gde ima dima ima i vatre“.



Na adrese SSMS i ISS je takođe stiglo pismo zahvalnosti radnika „Interleminda“, na iskrenoj podršci koju su sindikati pružili u borbi za očuvanje Interleminda, poslednje fabrike metalskog kompleksa u Jablaničkom okrugu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"