ARHIVA VESTI
     
 
POSLE NIZA ODLAGANJA, ODRŽANA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA UGS “NEZAVISNOST“

U UGS-U NIŠTA NOVO




Beograd, 20.09.2007.
Neprimereno dug period koji se javio u održavanju sednice Predsedništva UGS “Nezavisnost“, produkovao je dnevni red, koji je sa temama, a naročito zaključcima koje Predsedništvo UGS-a iznedrilo, ne odgovara potrebama koje članstvo iskazuje i situaciji u kojoj se nalazimo. Realizacija odluka i zaključaka ranijih odluka Predsedništva UGS-a su delimično ispunjene.Članovi Predsedništva UGS-a nisu imali mogućnost da im rukovodstvo UGS-a podnese izveštaj o radu po resorima po kojima smo ih na VI Kongresu UGS-a birali i za koja su zaduženi. Iz ovih razloga, jako je teško dati ocenu rada rukovodstva UGS-a, jer se iza kolektivne odgovornosti krije i nedovoljan rad pojedinih članova rukovodstva UGS “Nezavisnost“.

Sadržina i forma izveštaja Statutarnog i Nadzornog odbora, kao i njihovi zaključci, ne odslikavaju da su u tim izuzetno važnim odborima radi kvalitetno i stručno i mi očekujemo da će u sastavu ovih odbora doći do kadrovskih promena.

Interesantno je da su ovi izveštaji podvedeni pod tačku dnevnog reda: “Problemi u funkcionisanju i radu UGS “Nezavisnost“. Potreba da se UGS “Nezavisnost“ jasnije odredi prema onome što Vlada Srbije radi i ne radi, rezultirala je stavom da se izradi Platforma za delovanje, koje bi UGS “Nezavisnost“ uputio Vladi Srbije. Zaključeno je da Granski sindikati sačine analizu stanja odnosa sa resornim ministarstvima, da o tome izveste Programski odbor za saradnju sa političkim strankama i NVO.

U izradu Platforme uključiće se i Socijalno-ekonomsko-politički savet UGS “Nezavisnost“. Ovako usvojeni stavovi biće dostavljeni Predsedništvu UGS “Nezavisnost“ na razmatranje i usvajanje. Predsedništvo UGS je usvojilo i izveštaj radne grupe o reorganizaciji Pravne službe i on će biti dat na usvajanje Glavnom odboru UGS “Nezavisnost“. Nastojanja da se iznađu rešenja, kako kadrovska, tako i organizaciona za bolji rad Pokrajinskog odbora AP “Vojvodina“, rezultirali su zakazivanjem sednice koja će se održati 10. oktobra 2007. godine. Do tog vremena granski sindikati su u obavezi da potvrde svoje članove u Pokrajinskom odboru UGS “Nezavisnost“. Koleginica Branka Petrović iz Novog Sada i kolega Vladimir Radovanović iz Valjeva, predloženi su za imenovanje na mesta regionalnih poverenika UGS "Nezavisnost", a potvrdu o imenovanju razmatraće Glavni odbor UGS-a.

Predsedništvo UGS-a je takođe razmatralo brojčano stanje u granskim sindikatima kao pripremnu aktivnosti za potvrđivanje reprezentativnosti na nivou Republike, koje nas uskoro očekuje.

Sve u svemu, nema neke velike razlike između sednica Predsedništva UGS-a, koje smo i ranije održavali, a neophodno je da one izgube tu “učmalu i demodiranu“ formu, naročito u delu izv-štavanja članova Predesdništava o aktivnostima, koje rukovodstvo UGS-a preduzima. Možda tu ima i dobrih stvari, ali ako se one ne iznesu, i ako nisu transparentne, nemoguće je dati kvalitetnu ocenu njihovog rada.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"