ARHIVA VESTI
     
 
„Prvi partizan“ Užice (PPU), obeležio 87 godina rada i postojanja. Godišnjica obeležena otvaranjem novih pogona, pregrštom nagrada, planovima razvoja i zapošljavanja. Ministar Gašić doneo nove ugovore i svečano pustio u rad nove mašine u pogonu čaura.

87 GODINA RADA I PONOSA „PRVOG PARTIZANA“ UŽICE




Užice, 23.11.2015.

„Prvi partizan“ Užice je svečano obeležio 87 godina rada i postojanja. Svečanosti je prisustvovao i ministar odbrane Bratislav Gašić sa saradnicima i predstavnicima Vojske Srbije.

Godišnjicu je obeležilo puštanje u rad novih mašina u pogonu čaura, čime se proizvodnja povećava za 30%. Nove mašine imaju kapacitet od 100 miliona čaura za zrno od 5,56 mm koje koristi NATO, a i naoružanje koje je uvedeno u Vojsku Srbije, puške M-21.

Ministar Gašić je PPU doneo i ugovore sa Vojskom Srbije u vrednosti od 60 miliona dinara. Podsećamo na ugovor koji je Vojska Srbije početkom godine potpisala sa PPU u vrednosti od 121 milion dinara.



PPU se može pohvaliti i značajnim investicijama, izmeštanje iz podzemne proizvodnje u novu halu valičine 10,5 hiljada kvadrata. Samo ta investicija je vredela 2,5 miliona evra.

Do kraja godine je najavljeno zapošljavanje 794 radnika, tačnije to su radnici PPU koji trenutno rade na privremenim i povremenim poslovima a koji će zahvaljujući razumevanju rukovodstva fabrike i dugogodišnjem predanom radu Industrijskog sindikata PPU i Samostalnog sindikata dobiti ugovore na neodređeno vreme.



Direktor PPU Dobrosav Andrić je najavio i nov pogon na Beloj zemlji u Dautovcu kojim bi se završilo potpuno izmeštanje podzemne proizvodnje.

I na kraju nekoliko reči o dugodišnjem direktoru PPU, Dobrosavu Andriću, skromnom i predanom čoveku koji je svojim ličnim zalaganjem doprineo da PPU u prethodnim godinama dobije značajna domaća i međunarodna priznanja. U toku 2014. godini Dobrosav Andrić je dobitnik nagrade Kapetan Miša Anastasijević za oblast privrednog i društvenog stvaralaštva.



Ova nagrada koja nosi ime velikog srpskog dobrotvora i privrednika se dodeljuje u okvoru Projekta „Put ka vrhu“- za afirmaciju privrednog stvaralaštva, preduzetničke kulture i društvenih vrednosti u celini.



U PPU je 2014. godine stigao i Oskar kvaliteta- nagrada za poslovnu izvrsnost, koja se u srbiji dodeluje po ugledu na evropski EFOM-Excellence Award. To je bio samo uvod u nagrade koje su u PPU stigle u 2015. godini.

Dobrosav Andrić, kao direktor PPU je u Sarajevu na izboru najmenadžera Jugoistočne Evrope proglašen za Super šampiona biznisa. Ova nagrada je dobijena u konkurenciji sa predstavnicima biznisa iz 17 zemalja regiona. I tu nije kraj. Petnaestog septembra gen. Direktor PPU Dobrosav Andrić je pozvan od EBA –Evropskog poslovnog foruma sa sedištem u Oxfordu, da 15. septembra u Kanu na Evropskom poslovnom forumu primi evropsku nagradu za „Najbolje preduzeće“.

„Nagrada se dodeljuje za odličnu poslovnu reputaciju, efikasno poslovanje i stalni rast, koji Vas je kvalifikovao da budete deo međunarodne nagrade „Najbolje preduzeće“. Šef preduzeća je predstavljen kao „Najbolji ovogodišnji menadžer“ stoji u pozivnici. PPU kao učesnik Foruma ima mogućnost da predstavi investicione i tehnološke mogućnosti PPU a omogućeno je od strane Socrates Almanah izdavane Monografije posvećeno PPU. Srbiji su potrebni ovakvi ljudi i preduzeća a Srbija treba da ih prepozna i omogući da daju i ostvare više od postojećih rezultata.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"