Nezavisni sindikat metalaca Železare Smederevo (NSMŽS) domaćin okruglog stola o Radničkim većima. Radnici za zakon koji proširuje njihova prava.

RADNIČKI SAVETI U ŽELEZARI SMEDEREVO

Smederevo, 16.11.2015.

Članovi i rukovodstva reprezentativnih sindikata Železare Smederevo, Nezavisni sindikat metalaca Železare Smederevo i Samostalni sindikat metalaca su imali prilike da na okruglom stolu koji je održan na temu Evropskih radničkih veća i njihovom zaživljavanju u Srbiji kroz Zakon o radničkim većima, čuju šta je to ISS u protekle dve godine uradio na participaciji zaposlenih kroz radnička veća.

Sam Projekat je podržan od Solidar Suisse (SLA) a Nikola Mikašinović, koordinator projekta je ispred SLA pozdravio okupljene i predstavio aktivnosti SLA u Srbiji.

Postignute rezultate kao i Nacrt Zakona o radničkim većima je predstavio Dragan Matić a svoje viđenje su izneli i Mileta Gujaničić, predsednik NSMŽS i Siniša Prelić predsednik SSŽS.

Ova dva sindikata su već postigla prava koja su sadržana u Nacrtu Zakona ali bi bilo mnogo bolje da ta prava budu zakonski uokvirena, od koristi svima.

Prisutni su dali podršku Nacrtu Zakona, poručivši da će oni biti među prvima koji će iskoristiti zakonsku mogućnost osnivanja radničkog veća u Železari Smederevo.