ARHIVA VESTI
     
 
XII sednica Predsedništva Industrijskog sindikata Srbije. Analiza Izveštaja o radu, održanih okruglih stolova o radničkim većima, popuna članova Nadzornog i Statutarnog odbora ISS i imenovanje predsednika Odbora za auto-industriju na dnevnom redu Predsedništva ISS.

Ostvareni ciljevi ISS




Beograd, 22.10.2015.

XII sednica Predsedništva ISS je započela podnošenjem Izveštaja o radu ISS u proteklom periodu.

„Period koji je iza nas je obeležen jednim slovom R-restrukturiranje, tačnije skoro dvadesetogodišnje agonije preduzeća koja su taj znak nosila kao usud. ISS je izgubio značajan broj članova sindikata, promenjena nam je struktura Glavnog, Statutarnog i Nadzornog odbora. Period pred nama će biti obeležen slovom S-stečajevi, a nakon toga dolazi slovo L-likvidacije.“ stoji u izveštaju predsednika ISS Dragana Matića.



Sem ove neželjene situacije stečajeva ISS je u proteklom periodu ostvario proklamovane ciljeve, prezentovali smo Nacrt Zakona o radničkim većima građanima i radnicima Srbije u Vranju, Subotici, Užicu, Boru, uskoro ćemo biti u Smederevu a završnu konferenciju planiramo za novembar mesec u Beogradu.

Predsedništvo ISS je prihvatilo novi saziv Statutarnog i Nadzornog odbora, dok će se broj članova Glavnog odbora odrediti na narednoj sednici Glavnog odbora ISS.



Sprovodeći raniju odluku Predsedništva imenovan je predsednik odbora za auto-industriju, Ivan Subin koji je predsednik IS DAD DM Zrenjanin.

Članovima Predsedništva ISS je predstavljen Sindikalni rečnik autora Prof dr Vladimira i Darka Marinkovića sa Visoke strukovne škole za preduzetništvo i Centra za industrijske odnose, kao i „Vodič kroz stečaj“ NVO „Učitelj neznalica i njegovi komiteti“ koji može pomoći radnicima kao vodič kroz sprovođenje stečaja ukazujući na prava koja zaposleni u stečaju imaju i kako da se zaštite.

Naredna 2016. godina je kongresna godina Industrijskog sindikata Srbije ali o tome će biti reči na sednici Glavnog odbora ISS.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"