ARHIVA VESTI
     
 
Sastanak 37 „ otpisanih“ preduzeća u Agenciji za privatizaciju. Okreni, obrni stečaj ti sledi.

Stečaj kao izvesnost




Beograd, 20.10.2015.godine

U prostorijama Agencije za privatizaciju je održan sastanak predstavnika 37 srpskih preduzeća, kojima je saopšten „ strašni sud“ o budućnosti njihovih preduzeća i postojećih radnih mesta. Prisutnima su se obratili predstavnici ministarstva Privrede, Milun Trivunac, pomoćnik ministra u sektoru za privredu i privatizaciju, Muarem Redžević, direktor Agencije za privatizaciju i Rosimirka Todorović iz ministarstva rada.

Prisutnima je saopšteno da se privatizacija završava krajem 2015. godine, posle toga slede stečajevi, zaštita preduzeća od poverilaca nema ali se preduzećima preporučuje izrada UPPR ( unapred pripremljen plan realizacije), uredba Vlade Republike Srbije od 18. juna 2015. godine o povezivanju radnog staža radnicima koji su iskoristili mogućnost socijalnog programa ostaje na snazi a zaposleni preko rukovodstava i stečajnih upravnika treba da prijave pojedinačna potraživanja. Preduzeća koja nisu iskoristila mogućnost socijalnih programa dobiće još jednu šansu i to je to!

Mnogobrojna pitanja su ostala bez odgovora kao i pitanja predstavnika Industrijskog sindikata Srbije koji su prisustvovali sastanku. ISS je svojim članovima i rukovodstvima preduzeća podelio „ Vodič kroz stečaj“ koji je priredila N.V.O „ Učitelj neznalica i njegovi komiteti“ a koji govori o proceduri stečaja, njegovom sprovođenju i mogućnosti da radnici pod određenim okolnostima preuzmu upravljanje fabrikama što je ISS-u i najinteresantnije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"