ARHIVA VESTI
     
 
Radnici i sindikati Bora, dali podršku nacrtu Zakona o Evropskim radničkim većma. Iskoristiti šansu i unaprediti prava radnika.

PROŠIRITI PRAVA RADNIKA




Bor, 14.09,2015.

Pored značajne pažnje koju je nacrt Zakona o Evropskim radničkim većima izazvao kod učesnika okruglog stola koji je održan u Boru u prostorijama IS RTB, nacrt je dobio podršku i za njegovo zaživljavanje na zakonodavnom nivou. Prisutni su izneli svoje stavove oko trenutnog stanja po pitanju participacije radnika i sindikata potvrdili da je ona minimizirana i da su radnička veća dobar okvir da se stanje popravi.


   


Pored predstavnika ISS iz Bora, Zrenjanina, Majdanpeka okruglom stolu su prisustvovli i predstavnici  SSMS RTB i RTB kao rukovodstva IS DAD DM Zrenjanin i IS Fabrika Kablova Jagodina. Kao i na ranije održanim okruglim stolovima i ovom je prisustvovao predstavnik poslodavca RTB.

„Iskustva učestvovanja radnika u odlučivanju iz perioda socijalizma, kroz Radničke savete, možemo koristiti i kod Evropskih radničkih veća,uvažavajući novonastale politike, ekonomske i pravne okvire" zaključci su učesnika O.S u Boru.


 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"