ARHIVA VESTI
     
 
Ministarka Bavarske Beata Merk, ministar Željko Sertić, predsednik Privredne komore srbije Marko Čadež i zvaničnici Grada Zrenjanina u poseti DAD DM Zrenjanin.Podrška DAD DM za dalji razvoj i zapošljavanje. Do 2017. godine investicije i blizu 4.000 radnika. Uskoro dualni sistem obrazovanja u DAD DM.

DAD DM, RAZVOJ, PODRŠKA I ZAPOŠLJAVANJE




Zrenjanin, 04.09.2015.

Domaćin visokim zvaničnicima, ministarki bavarske Beati Merk, ministru Željku Sertiću, predsedniku Privredne komore Srbije Marku Čadežu i zvaničnicima Grada Zrenjanina je bio generalni direktor DAD DM Andreas Veber, koji je prezentovao poslovne rezultate DAD DM.

Gosti su obišli proizvodne pogone u kojima se rade autoset kablovi za BMW i FIAT.

U Zrenjaninu trenutno radi 3.300 radnika od kojih je visoki procenat žena. Ministarka Merk je ohrabrena visokim procentom žena u fabrici kao i najavom direktora Vebera da će DAD DM u budućnosti uvesti dualno obrazovanje, po uzoru na Nemačku.

„Pored trenutno angažovanih radnika na programima BMW i FIAT, planira se i novo zapošljavanje u 2016. godini.“ izjavio je direktor Andreas Veber.



Ministar Sertić je najavio podršku tih aktivnosti od strane države Srbije. „Novi Zakon o ulaganjima će poboljšati položaj investitora, garantovati prava koja imaju u zemljama EU, te nove modalitete podrške.“

„Industrijski sindikat Srbije je u godinama iza nas, omogućio pametnim pregovaranjem, da DAD DM investira u fabriku u Zrenjaninu, što je doprinelo da se broj radnika poveća na sadašnjih 3.300. Očekujemo da će broj radnika u 2016. odini biti blizu 4.000. Ova tema će biti i deo pregovora o novom Kolektivnom ugovoru a pregovori počinju polovinom ovog meseca.“ rekao je predsednik Industrijskog sindika DAD DM Ivan Subin.

DAD DM ima pogone u 20 zemalja sa 60 pogona i zapošljava preko 55.000 radnika.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"