ARHIVA VESTI
     
 
Razrešenje problema u Fabrici kablova Zaječar (FKZ) uz poštovanje zakona. Razgovori u Ministarstvu privrede i lokalnoj samoupravi Grada Zaječara. Moguća pomoć Vlade FKZ.

POŠTOVANJE ZAKONA




Zaječar, 04.09.2015.
Sastanak ministra Željka Sertića sa predstavnicima FKZ, ambasadorom Poljske Andrzejem Jasionowskim i Sašom Mirkovićem predsednikom Skupštine Grada Zaječara i nadodnim poslanikom nije rezultirao rešenjem problema neplaćene ekološke takse FKZ Gradu Zaječaru.
Prinudna naplata tog potraživanja je rezultirala protestima radnika, blokadom puteva i opštine Zaječar.
Sastanak u Ministarstvu je bio kratak, barem što se tiče Saše Mirkovića koji je istakao da se Zakon mora poštovati ali da postoji spremnost da se razgovara o modalitetima podrške FKZ od strane Vlade RS i lokalne samouprave.
Ovaj stav nije bio u skladu sa očekivanjima predstavnika FKZ koji su nagovestili mogućnost prekida poslovanja u Srbiji.
Radnici FKZ su poslati na „prinudni“ godišnji odmor a fabrički sindikati su zatražili prijem kod Saše Mirkovića.
„Zakoni se moraju poštovati, takse se moraju plaćati a Grad Zaječar i Vlada RS će pokušati da FKZ dobije podršku. Organizovaćemo sastanak na najvišem nivou (premijer Vučić) kako bi izneli probleme i zajedno bili deo mogućeg rešenja“ istakao je Mirković u obraćanju predsednicima Industrijskog sindikata FKZ, Slaviši Iliću i Vidimku Tošiću, Samostalnog sindikata metalaca Srbije.
Sastanak se očekuje u danima ispred nas.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"