ARHIVA VESTI
     
 
Ostvareno dugo priželjkivano i pripremano Strateško partnerstvo između sindikata, poslodavaca i izvođača obuka u Autoindustriji Evrope. Industrijski sindikat Srbije (ISS) osniva Odbor za Autoindustriju. Predstavnici ISS učestvuju u radu strateškog partnerstva Autoindustrije Evrope.

STRATEŠKO PARTNERSTVO U EVROPSKOJ AUTOINDUSTRIJI




Brisel, 30.01.2015.

Dugo pripremano, očekivano i potrebno partnerstvo između sindikata (IndustriAll Evropa), CLEPA (Evropska asocijacija proizvođača autodelova) i ETRMA (Proizvođa gume i delova od gume) ostvareno je osnivanjem Evropskog saveta Automotive veština u cilju razvijanja zajedničkih strategija, poboljšanja sistema kvaliteta i stručnog osposobljavanja koji su preduslovi povećanja konkurentnosti automobilske industrije Evrope kao nosioca evropskog industrijskog razvoja.

Očekuje se da ovaj savet uznapredi ukupan tehnološki razvoj, uvaži promene preferencija potrošača i stvori nove regulatorne okvire.

Osnivanju Evropskog saveta Automotive veština prisustvovali su sindikati, najveće autokompanije evrope ,nacionalna udruženja autoindustrije, članovi Saveta i izvođači obuka kao i predstavnici Evropske komisije.

Na samom sastanku prezentovana su i pozitivna iskustva Automotiv saveta u Velikoj britaniji, čije su aktivnosti doprinele stvaranju 30 000 novih radnih mesta u poslednje tri godine a u planu je da se u naredne dve godine otvori još 50 000 radnih mesta.

O viziji sindikata i očekivanja u vezi razvoja veština kao sredstva za promovisanje novog zapošljavanja , govorio je Kristian Brunkhorst iz IGM Metala i predsednik Evropskog automotiv komiteta IndustriAll Evrope.



Sastanku je prisustvovao i Luc Triangl, zamenik generalnog sekretara IndustriAll Evrope, istakavši „ Auto nije proizveden na isti način kao i pre 10 godina, a u roku od 10 godina, proces proizvodnje će biti opet drugačiji. Automobilski sektor je sektor koji je bio, i dalje će biti u stalnoj evoluciji, u prošlosti, sadašnosti i u budućnosti. Kao IndustriAll Evropa, uvereni smo da je uključivanje radnika i sindikata ključna u smislu suočavanja sa zadatkom i izazovom i da će se to završiti uspešno. Mi smo spremni i naši sindikati imaju stručnost da doprinesu svojim mišljenjem ovoj debati.“

Industrijski sindikat Srbije kao članica IndustriAll Evropa izvršiće konstituisanje Odbora za Autoindustriju a predstavnici Odbora će aktivno učestvovati u svim aktivnostima vezanim za novoformirano partnerstvo u Autoindustriji Evrope.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"