ARHIVA VESTI
     
 
Potpisan Kolektivni govor u Fabrici bakarnih cevi- Majdanpek (FBC). Zadržana stara prava, regres, trinaesta plata, zaštita sindikalnih aktivista, smenski rad 35%,.. Prava utemeljiti kroz rezultate poslovanja.


KOLEKTIVNI UGOVOR U FBC –MAJDANPEK




Majdanpek, 28.01.2015.
Reprezentativni sindikati FBC Majdanpek, Industrijski sindikat Srbije i Savez sindikata metalaca Srbije i direktor Vladimir Eremeev potpisali su Kolektivni ugovor koji je uvažio sadržinu Novog zakona o radu.
Deset godina uspešnog poslovanja u Srbiji, ruske kompanije UGMK, svoje utemeljenje ima u sadržini Kolektivnog ugovora i poštovanju radnika.
Zaposleni u FBC imaju veća prava od zakonom propisanih a što omogućavaju dobri poslovni rezultati i socijalni dijalog na visokom nivou. Zaposleni će za smenski rad imati nadoknadu od 35%, godišnji odmor od minimalnih 26 dana, trinaestu platu, shodno rezultatima poslovanja, satnicu od 151,58 dinara, regres od 20.000 dinara, prosečnu zaradu od 42.000-45.000 dinara.
Industrijski sindikat FBC je posebno zadovoljan Sporazumom koji reguliše zaštitu sindikalnih aktivista od otpuštanja i promene radnog mesta bez obostrane saglasnosti.
Ovaj Sporazum važi 4 godine a Kolektivni ugovor tri godine. Uskoro slede pregovori o novoj ceni rada.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"